12 Aralık 2014 07:18

Aile hekimleri iş bıraktı, vatandaş doktorları haklı buldu

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla bugün iş bıraktı. Adana’da muayene için aile sağlığı merkezlerine gelenler, geri dönmek zorunda kaldı. Yeni doğan bebeği kontrol için getiren baba, merkezin kapalı olduğunu görünce Hükümete tepki gösterdi.

Paylaş

Merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’ndeki M. Yusuf Televi Aile Sağlığı Merkezi’nin de aile hekimlerinin iş bırakma eyleminden dolayı kapısına kilit vurdu. Merkeze muayene olmak için gelenler, ya evlerine döndü ya da başka hastanelere gitmek zorunda kaldı. Eylemin ne için olduğunu öğrenenler ise doktorlara tepki göstermek yerine yaşananları haklı buldu.

Merkezin kapısına asılan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun açıklamasında ise şöyle denildi: Aile hekiminiz diyor ki; Aile hekimliği koruyucu hekimliktir. Gelecek nesiller için aile hekimliğine sahip çıkın. Kendi aile hekiminizden hizmet alabilmek için nöbetçi hekimi değil aile hekiminizi bulabilmeniz için aldığınız hizmetlerin aksamaması için 12 Aralık 2014 Cuma günü iş bırakma eylemi yapıyoruz. Maksadımız sesimizi duyurmak Bugün bize sahip çıkmanızı bekliyoruz.” (ADANA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk yapan Çinli bürokrata idam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...