12 Aralık 2014 01:04

3 yıllık sözleşmeye işçinin onayı yok

Türk Metal ile MESS arasında sözleşme görüşmeleri devam ederken, işçiler arasında ise endişe hakim. 3 yıllık sözleşme, yüzde 3’ler düzeyinde zam, 20 günün altında kullanılan izinlerin ikramiye ve sosyal yardımlardan kesilmesi gibi maddeler en çok konuşulanlar arasında. Esenyurt’ta kurulu olan Arçelik ve Mercedes fabrikalarında çalışan işçiler sözleşmenin en fazla 2 yıllık imzalanmasını istiyor.

Paylaş

Eren ERGİNE
Erkan SARIOĞLU
İstanbul

Türk Metal’in örgütlü olduğu iki fabrikada da tartışmalar birbirinden farklı değil. İşçiler, Türk Metal tarafından, sözleşme süreciyle ilgili bilgilendirilmediklerini belirtti.. Metal sektörünün Türkiye ekonomisinin yüzde 18’ini kapsadığına dikkat çeken işçiler, “Gerekirse greve gidelim” dediklerinde sendikacılardan “Devlet buna izin vermez” yanıtını aldıklarını aktardı.

İŞVERENİ DE ANLAMAK LAZIM!

Günde 14 otobüsün üretildiği Mercedes’te, bu rakam yaza kadar 20’ye yükseltilmek isteniyor. Araç sayısındaki bu yükselme işçiye fazla mesai olarak yansıyor. İş yoğunluğuna göre yıl başında işçilere zorunlu mesai saatleri belirleniyor. Fazla mesaiye kalmak istemeyen işçilere sendikacıların cevabı ise genelde “İşler yoğun işvereni de anlamak lazım” oluyor. Arçelik’te de durum farklı değil. “Hayatınız nasıl geçiyor?” diye sorduğumuz bir Arçelik işçisi “Hayat çok monoton” dedi ve devam etti: “Evden işe, işten eve.” Onlar da Mercedes işçileri gibi zorunlu fazla mesaiden yakınıyor. Bunu kabul etmeyenler bölüm değiştirmekle tehdit ediliyor. Sonunda “ikna” edilen işçiler “gönüllü” olarak fazla mesaiye kaldıklarına dair kağıtlara imza atıyorlar.

3 YILLIK İMZALANMASIN

Hem Arçelik hem de Mercedes işçileri MESS’in sözleşme süresinin 3 yıla çıkartılması önerisini daha önce de gündeme getirdiğini hatırlattı. Her sözleşme döneminde kendilerine oyun oynandığını düşünen işçiler şöyle devam ettiler: “Sözleşme dönemlerinde kabul edemeyeceğimiz bir madde koyuyorlar, bunun üzerine tepkiler büyüyor. Sendikamız da kurtarıcı edasıyla kırmızı çizgilerden bahsediyor. O madde sözleşmeye yazılmıyor. Ama bir sonraki sözleşmede kabul ediliyor, ama bu kez başka saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Daha önce sendikamız ‘Kesinlikle 3 yıllık sözleşmeyi kabul etmeyiz bizim kırmızı çizgimiz’ derken bugün kıdem ve ihbar tazminatını ve zam oranlarını bahane ederek kabul edecek gibi gözüküyor. Biz bu ortak oyuna alıştık. Bizler sözleşmenin iki yılda bir yapılmasını hatta bir yıla indirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem sendikamızı hem de MESS’i uyarıyoruz, bu devran böyle gitmez.”

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

“İşçiler MESS görüşmelerini tartışıyor mu?” diye sorduğumuzda iki fabrika işçilerinden de aldığımız yanıt birbirini destekliyor: “Yoğun bir tartışma var, ancak işçiler sendikacıyı görünce susmak zorunda kalıyor.” Söz bir süre sonra “Peki bu sorunlar nasıl çözülür?”e geliyor. Çözümün işçilerin birliğinde olduğunu söyleyen işçiler, patronların MESS çatısı altında tek ve güçlü olarak karşılarına çıktığını belirterek “Sözleşme süreçlerinde metal sektöründeki diğer işçi sendikaları da ortak hareket etmeli. Biz önce sendikalara sonra da işyeri işyeri bölünüyoruz. Birleşik Metal-İş ve Çelik-İş üyesi kardeşlerimizin durumu da bizden farklı değil. Bu süreçte ortak hareket edip mücadelemizi ortak vermeliyiz” çağrısında bulundular.

YOĞUN ÇALIŞMA KOŞULLARI HASTA EDİYOR

Mercedes işçileri üretimin sürekli artması nedeniyle çeşitli meslek hastalıkları yaşadıklarını söylediler: “Yoğun tempodan dolayı hasta olan arkadaşlarımız doğal olarak hastaneye gidiyor ve rapor alıyor. Raporlar artmaya başladıkça çeşitli bahanelerle işçi arkadaşlarımız işten atılıyor. Hepimizin sağlık problemleri var. İş koşullarının bizlerin hasta olmayacağı şekilde ayarlanması gerekiyor.” “Kaizen” uygulamalarıyla üretimdeki her dakikanın planlandığını ve bunun üzerlerinde aşırı baskı oluşturduğunu ifade eden işçiler, “Bu baskıyı kaldıramayanlar ya kendisi işten çıkıyor ya da tepki gösterdiği için bahaneler uydurularak işten çıkartılıyor” dedi.

Yeni giren işçilerin asgari ücret aldığını anlatan işçiler, şunları söylediler: “Aslında beş sene civarındaki işçilerin durumu da farklı değil. İkramiye gibi çeşitli giydirmeler olmazsa onların aldığı da asgari ücret seviyesinde.” İşçiler bu yaşananlardan dolayı “Mercedes’e bir işçi girdiği zaman emekli olana kadar çalışır” görüşünün değiştiğini anlattılar. Çoğu işçinin kredi ve kredi kartı borçlusu olduğu bilgisini veren Arçelik işçisi, bir çok arkadaşının ek iş yapmak zorunda kaldığını, çoğunun çorap vs. satarak geçindiğini dile getirdi. Arçelik işçisini onaylayan Mercedes işçisi, kendi fabrikasındaki işçilerin de bu yöntemlere başvurmak zorunda kaldığını anlattı.

Mercedes’te yaşanan bir diğer sorun ise yıllık izin. İşletme tatillerinin yıllık izinlerinden kesildiğine dikkat çeken işçiler, “Bu izinler ise senelik izinlerden düşüyor, yıl sonuna gelindiğinde ise yıllık izin kalmamış oluyor” dediler. İşçiler ne zaman izne çıkılacağının kendilerine sorulmamasına da tepkili.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Her iki fabrikanın işçilerinin talepleri şöyle:
* Sözleşmenin en fazla iki yıl olması
* Ücretlere en az yüzde 10 zam yapılması
* Meslek hastalıklarına karşı önlemlerin alınması
* İşyeri temsilcilerinin atamayla değil seçimle belirlenmesi
* İşçiler üzerindeki patron ve sendikacı baskısına son verilmesi
* Yıllık izinlerin işçilerin talepleri doğrultusunda belirlenmesi

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin suçları cezasız mı kalıyor?

SONRAKİ HABER

Gaz maskesi delil atkı puşi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...