12 Aralık 2014 02:04

Bezden bebeklere hayat veriyor

İnşaat Mühendisi iki çocuk annesi Arzu Özer, 17 yıl sonra mesleğinden uzaklaşıp, bir başka işe merak sararak, bez bebek sanatını (doll art) yapmaya başladı.

Paylaş

Rahmi EMEÇ
Eskişehir

İnşaat Mühendisi iki çocuk annesi Arzu Özer, 17 yıl sonra mesleğinden uzaklaşıp, bir başka işe merak sararak, bez bebek sanatını (doll art) yapmaya başladı. Önceye dayalı bilgilerine yenilerini ekleyerek, Frida Kahlo gibi pek çok ‘karaktere’ ve eczacı, doktor, öğretmen gibi ‘meslek sahiplerine’ bez bebeklerle ‘hayat veren’ Arzu Özer, ortaya çıkardığı bebeklerle bir yandan yeteneğini sergilerken, diğer yandan da ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Ülkemizde olduğu kadar dünyanın pek çok yerinde plastik ve benzeri ‘sağlıksız oyuncak bebeklerin’ yerini  almaya başlayan bez bebeklerin büyük beğeni topladığını söyleyen Özer, “Resim yapmak, heykel yapmak gibi, ben de tasarladığım bebeği ortaya çıkarıyorum. Çoğunlukla, bebekler hediye olarak alınıyor. Bazen, tasarlayıp yaptıklarım  bazen de ısmarlama üretiklerim beğeniliyor” dedi.

Ortalama adeti 30 liraya alıcı bulan bebeklere bir atölyeye dönüştürdüğü evinde ‘hayat veren’ Arzu Özer, bebeklerinden oluşan ilk sergisini Eskişehir’deki Çamurdam Sanat Atölyesinde 24 Aralık 2014’te açacak. Bebeklerini, Eskişehir’in tarihi evlerden oluşan dokusuyla turistlerin uğrak yeri olan Odunpazarı’nda belediyelerin sağladığı olanaklarla açtığı stantta sergileme olanağı bulan Özer, ‘Arzu’nun Bebekleri’ adlı facebook sayfasında da eserlerini sevenleriyle buluşturuyor.

ÖNCEKİ HABER

Başrol işçiler ve göçmenlerin

SONRAKİ HABER

Operasyon iddiası emniyet önünde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...