11 Aralık 2014 17:12

Ede Demir’de üç günde ikinci iş kazası

İzmir’in Bornova ilçesinde kurulu olan Ede Demir’de çalışan Şakir Tuz isimli işçinin yüzü, çalıştığı ocaktan çıkan buhardandan yandı.

Paylaş

İşçilerin verdiği bilgilere göre fabrikanın çelikhane biriminde çalışan Ocak Operatörü Şakir Tuz’un çalıştığı ocağın kapısında bulunması gereken perde olmadığı için, ocaktan dışarı çıkan sıcak su buharı Tuz’un yüzünü yaktı. Tuz, kaza sonrası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, yüzündeki yanığın 2. derece olduğu öğrenildi. Tuz, tedavisinin ardından taburcu oldu.

UZMAN UYARMIŞ

Yine işçilerin verdikleri bilgilere göre fabrikanın iş güvenliği uzmanı 2 haftadan beri bu perdenin bir an önce yapılmasını istediği halde şirket yetkilileri gerekli önlemleri almamış. Ücretlerin düzenli olarak yatması ve ağır çalışma koşullarının düzeltilmesi için birçok defa iş bırakan Ede Demir işçileri de Çalışma Bakanlığı yetkililerinin harekete geçmesi için, “İlla ölmemiz mi gerekiyor” diye sordu.  9 Aralık gecesi de yine fabrikanın çelikhane kısmında çalışan Ferdi isimli işçi, ağır iş yükünün verdiği çalışma koşullarından dolayı eritme potasından düşerek belini kırmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faili meçhul davasında bir tanık daha

SONRAKİ HABER

Patron örgütünde sendika genel kurulu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...