27 Şubat 2011 12:06

Arızlı’da öfke sürüyor!

KOCAELİ Arızlı Irak Konutlarında yaşayan depremzedeler, camların kırılması ve kapıların zorlanmasından tedirginler. Geçtiğimiz günlerde depremzede Recep Or’un evinin camı kimliği tespit edilemeyen kişilerce, taş atılarak kırılmış; Ayfer Tağcı’nın evinin kapısı zorlanmıştı. Bunun üzerine, konutların önündeki direniş ça

Arızlı’da öfke sürüyor!
Paylaş

Konuyla ilgili basına açıklama yapan depremzede Şeniz Demir, saldırıların sorumlusunun Kocaeli Valiliği ve AKP iktidarı olduğunu ifade ederek “Bizim buradan çıkmamız için her şeyi yapıyorlar. Arkadaşımızın camına atılan taş bütün depremzedelere atılmıştır. Ancak bunlar bizi yıldıramayacaktır. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Depremzede Recep Uğur ise, Kocaeli Valiliğinin yaşanan gerginliği görmesi gerektiğini belirterek, “İnsanların ruh hali kötü. İnfialler yaşanabilir. Bunun sorumluluğu Valiliktedir. Buradan insanların 400-500 TL verip TOKİ’ye gitme şansı yok. Giden gitti zaten. Kalanların böyle bir gücü yok. Burada yaşayanlar yakınlarını kaybetti, 10 katlı binaya çıkamazlar. Burası TOKİ kabul edilsin, 100-150 TL’lik taksitlerle ödeyelim” diye konuştu.

Depremzede Çisem Uğur da yaşananların artık insanların ruh halini iyice kötüleştirdiği belirterek, “Burada yaşanacakların sorumlusu Kocaeli Valiliğidir, AKP iktidarıdır, emniyet güçleridir” dedi.

Camı kırılan Recep Or, şikayetçi olmasına rağmen, taştan parmak izi bulunamaz denildiğini ve polislerin kendisini başlarından savdığını, ilgilenmediğini söyledi. Kapısı zorlanan Ayfer Tağcı da yıldırılmak istendiklerini ama yılmayacaklarını ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suni Deri’de direniş çadırı yeniden kuruldu

SONRAKİ HABER

Kadınlar sömürü politikalarını reddediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa