11 Aralık 2014 16:36

ODTÜ'lü emekçiler greve gidiyor

ODTÜ'de banka promosyon ödemeleri görüşmelerindeki anlaşmazlık grevle sonuçlandı. Maaşların yatırılacağı bankanın kararlaştırılması konusunda Rektörlükle anlaşılamaması üzerine Eğitim-Sen 5 No'lu Şube ODTÜ Temsilciliği 15 Şubat'ta greve gideceklerini ilan etti.

Paylaş

ODTÜ'de banka promosyon ödemeleri görüşmelerindeki anlaşmazlık grevle sonuçlandı. Maaşların yatırılacağı bankanın kararlaştırılması konusunda Rektörlükle anlaşılamaması üzerine Eğitim-Sen 5 No'lu  Şube ODTÜ Temsilciliği 15 Şubat'ta greve gideceklerini ilan etti.

Rektörlük promosyon ihalesine 300'ün üzerinde şubesi bulunan tüm bankaların davet edilmesi ve promosyon ödemeleri ile bir alakası olmayan akıllı kart sistemi şartlarının çıkarılmasını kabul etmedi. Gerekçe oalrak kampüste yeni bir bankaya yer bulamayacaklarını savunan Rektörlük, promosyon tutarının en az 2 bin 430 TL olması ve tek seferde ödenmesi taleplerini ise kabul etti. Sendika tarafından yapılan açıklamada,  akıllı kart sisteminin yalnızca bazı bankalara avantaj, diğerlerine ise zorluk çıkarması dışında bir işe yaramayacağı belirtildi. Açıklamada, Rektörlüğün tıpkı bir banka şubesi gibi davrandığı ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ölüm yoluna 2 yıl daha müdahale yok

SONRAKİ HABER

Faili meçhul davasında bir tanık daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...