11 Aralık 2014 16:20

Aile hekimleri yarın g(ö)revde

Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanları esnek çalışmaya karşı yarın grev yapacaklar.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada grevin, birinci basamak çalışanların temel hakları, çalışma koşulları ve toplumun sağlık hakkı için dile getirilen taleplerin Sağlık Bakanlığı tarafından dikkate alınmaması nedeniyle yapılacağı vurgulandı. “Hafta içi ve hafta sonu esnek çalışmaya hayır” sloganıyla gerçekleştirilecek grevin Bakanlığı uyarmak amacıyla yapılacağı belirtildi. Hekimler 13 Aralık’ta da yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.

Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimlerine ve diğer Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına hafta içi saat 20.00’ye kadar, cumartesi günleri 09.00-17.00 saatleri arasında nöbet adı altında esnek mesai yaptıracağını ilan etmişti. ASM çalışanlarının hastane acil servislerinde, 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat zorunlu nöbet tutmasına ilişkin düzenlemeler de halen yürürlükteyken Bakanlığın hiçbir tutum değişikliğine gitmediğinin dile getirildiği açıklamada TTB, “Bakanlığın sürdürmekte olduğu yanlış politikadan vazgeçirmeye yönelik 12 Aralık’ta uyarı amacıyla yapılacak bir günlük g(ö)rev etkinliği ve 13 Aralık’ta Ankara’da yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına katılma kararı alınmıştır” dedi.

MÜEZZİNOĞLU İŞİ PROVOKE ETTİ

Aile hekimlerinin esnek çalışmaya karşı tepkilerini ve iş bırakmalarıyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, hekimleri provokatörlükle suçladı. Müezzinoğlu, “Bu eylemin güçlü bir desteği olduğuna inanmıyorum. İşi provoke etmek isteyen, işe sıkıntı sokmak isteyen bazı öncü arkadaşlarımız var” dedi. Müezzinoğlu, “Onlardan da istirhamım şu; bu meslek 24 saat işlem gören bir meslektir. Asla devlet memuru mesleği değildir. Devlet memuru, tapu müdürüdür. Sabah 8’de gelir, akşam 4’te çıkar. PTT müdürüdür, öğretmendir. Saati bellidir ama hekimlik öyle değildir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kulp davası 2015’e ertelendi

SONRAKİ HABER

Kadınlar direnişin yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...