11 Aralık 2014 09:30

Yandaşlar, Mahalle Evi’ni itibarsızlaştırma çabasında

Dayanışma ruhuyla ilmek ilmek örülmüş ev, hükümet yanlısı gazeteleri rahatsız etti. Sabah ve Yeni Şafak gazeteleri, Caferağa Mahalle Evini çöp ev gibi gösterme yarışına girdi.

Paylaş

Kadıköy’deki Caferağa Mahalle Evi’nin polisler tarafından boşaltılması, yandaş medyayı sevindirdi. Mahallelinin sanat merkezi gibi kullandığı evi itibarsızlaştırmak için de, binanın çöp yığını içerisinde olduğunu ileri sürdü. Arşivlerden eski fotoğraflar çıkarıldı, binanın ilk işgal edildiğinde çekilmiş kareler, yeniymiş gibi sunuldu. Halbuki terk edilmiş eski bina, mahalle halkına tahsis edilince eski görünümünden eser kalmamıştı. 
Dayanışma ruhuyla ilmek ilmek örülmüş ev, hükümet yanlısı gazeteleri rahatsız etti. Sabah  ve Yeni Şafak gazeteleri, Caferağa Mahalle Evini çöp ev gibi gösterme yarışına girdi. Yeni Şafak “İşte Caferağa'daki sözde Sanat Merkezi” başlığını kullandı. Yeni Şafak; “Sözde 'Sanat Evi' olarak kullanılan binaya ait görüntülerde, binanın harabeye döndüğü ve adeta bir çöp evi andırdığı görüldü” ifadesine yer verdi.  
Sabah gazetesinin İstanbul eki de Caferağa  Mahalle evini “sanat değil çöp ev” olarak tarif etti. Bir de etrafta çöp olan fotoğraflar kullandı. Ancak o fotoğraf bundan bir yıl öncesine aitti. Yani işgal edildiği zaman dilimine. Caferağa Mahalle evi işgal edilip bir sanat evine dönüştürülmeden evvel çürümeye terk edilmişti. Sabah’ın haber manşetinde kullandığı fotoğraf da o günlerden kalmaydı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'KCK yöneticilerinin hepsi taslağı kabul etti'

SONRAKİ HABER

Akit'in 'haber' dediği nefret suçu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...