11 Aralık 2014 09:34

'KCK yöneticilerinin hepsi taslağı kabul etti'

HDP Milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın 'Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'nı KCK yöneticilerinin tamamının kabul ettiğini söyledi.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın 'Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'nı Kandil Dağı'nda KCK'nin bütün bileşenlerinin hazır bulunduğu ve bugüne kadarki en kısa süreli toplantıda sunduklarını belirterek, "KCK'nin bütün bileşenlerinin hazır bulunduğu ve en geniş katılımlı toplantıda, sayın Öcalan'ın hazırladığı taslağa itiraz eden olmadı, hepsi kabul etti" dedi.

Çözüm süreci kapsamında Kandil'de KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmeyi DHA muhabirine değerlendiren HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Kandil'de yaptıkları son görüşmenin şimdiye kadar yaptıkları en kalabalık bileşen ama en kısa toplantı olduğunu söyledi. Buldan şunları kaydetti:
"Bütün KCK bileşenlerinin temsilcilerinin hazır bulunduğu bir toplantı yaptık. Her defasında 8- 9 saat toplantılar sürerdi bu kez 5 saat sürdü. Bu kez üzerinde tartışılacak çok net, somut, berrak, açık, üzerinde mutabakat sağlanmış bir taslak vardı. Sayın Öcalan'ın hazırladığı taslak, PKK içerisinde bütün birimlerin ortak mutabakat sağladığı bir taslak olmuş. Yani hiç kimsenin itirazı yok bu taslağa. Sayın Öcalan'ın hazırladığı taslağa hiç bir bileşen itirazda bulunmadı."

'HÜKÜMETİN KANDİL'E YÖNELİK BİR TALEBİ OLMADI'
Buldan İmralı Adası'nda daha müzakerelerin başlamadığını, Kandil'e gitmeden önce çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmede, hükümetin Kandil'e yönelik bir talebinin olmadığını belirtti. Buldan, "Kamu güvenliği, sokak eylemleri gibi konular genel ifade edilen şeylerdi. 'Gidin onları da söyleyin' diye bir şey olmadı. Kandil'deki görüşmeler çok olumlu geçti" diye konuştu.

'DEMİRTAŞ'A YAPILANLARI HAZMEDEMİYORUZ'
HDP İmralı heyeti üyesi ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, artık çok fazla konuşmak istemediklerini, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'a yapılanları ise hazmedemediklerini vurguladı. Buldan şöyle devam etti:
"Başkana yapılanı hazmedemiyorum. Ona yönelik bir linç kampanyası başlatıldı. Bu bizi çok üzüyor. Biz söyleyip de içinden farklı anlamlar çıkartılabilecek şeylere zemin olmak istemiyoruz. Çok hassas bir süreci yürütüyoruz. Bizi anlamanızı bekliyoruz. Zamanı gelince bol bol konuşacağız, bütün ayrıntıları anlatacağız. Ama, şimdi bu süreci yürütmemiz lazım, en küçük bir şeye zemin hazırlamamamız lazımdır. Çünkü, çok hassas bir süreçteyiz, bunu böyle yürütmek durumundayız."

KCK: ÖCALAN BİZİMLE DOĞRUDAN İLİŞKİ KURABİLMELİ 
Kandil'deki KCK yönetiminden de konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Öcalan'ın hazırladığı taslağın tam bir görüş birliği içinde kabul edilmesine ve uygulanmasına karar verildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Taslak ile yeni bir çözüm projesi sunmuştur. Yeni bir genel seçim öncesi, siyasal mücadelenin iyice hızlandığı bu süreçte söz konusu çözüm projesi Türkiye ve Ortadoğu için çok ciddi bir şanstır. İçinde bulunulan ağır siyasal süreç nedeniyle, söz konusu taslağın eylem planının günü gününe uygulanmasını önemli ve gerekli görmekte, bu yönlü tutumu AKP hükümetinden de istemektedir. Müzakere sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için önder Abdullah Öcalan'ın örgütümüzle doğrudan ilişki kurabileceği bir sistemin yaratılması da gereklidir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de karayoluna 100 tonluk kaya düştü

SONRAKİ HABER

Yandaşlar, Mahalle Evi’ni itibarsızlaştırma çabasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...