10 Aralık 2014 16:03

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den 2015 bütçesine tepki

Mecliste görüşülmeye başlanan 2015 bütçe tasarısı DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

Paylaş

Mecliste görüşülmeye başlanan 2015 bütçe tasarısı DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 7 no’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, “Bütçe halkın bütçesi değil. Piyasalaştırmayı, özelleştirmeyi , taşeronlaştırmayı ve iş cinayetlerini arttıran bir bütçe. Elektrik, doğal gaz gibi zorunlu ihtiyaçların fiyatlarını yüksek tutan bir bütçedir” diye konuştu.

Kırşanoğlu, bütçenin sermayeyi kayıran bir bütçe olduğunu, vergi yükünün emekçilerin sırtına yüklendiğini ifade etti. Bütçenin hazırlanma sürecinin de anti demokratik olduğunu vurgulayan Kırşanlıoğlu, “Bu bütçe giderek otoriterleşen AKP’nin araçlarından biridir” dedi. Kırşanoğlu, “2015 Yılı bütçesinin önceki yıllarda hazırlanan bütçeler gibi alınteri döktükleri halde aç kalanlara, iş cinayetlerinde ölenlere, sakat kalanlara insanca yaşamayı layık görmemektedir” dedi.

Eylemde DİSK ve KESK’in 13 Aralık’ta Ankara’da yapacağı kitlesel mitinge de çağrı yapılarak, “Tüm yurttaşlarımızı adil bir ülke için mücadeleye çağırıyoruz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ Hukuk öğrencilerinden işçi ölümlerine tepki

SONRAKİ HABER

Livni, muhalefetle işbirliği yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...