27 Şubat 2011 12:02

Suni Deri’de direniş çadırı yeniden kuruldu

Çorlu’da kurulu bulunan Grup Suni Deri’de, Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişleri üçüncü ayına yaklaşırken, işçiler defalarca yıkılan direniş çadırlarını yeniden kurdu.Çorlu’da sendikalı oldukları için direnişte olan, direniş ç

Suni Deri’de direniş çadırı yeniden kuruldu
Paylaş

Çorlu’da kurulu bulunan Grup Suni Deri’de, Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişleri üçüncü ayına yaklaşırken, işçiler defalarca yıkılan direniş çadırlarını yeniden kurdu.

Çorlu’da sendikalı oldukları için direnişte olan, direniş çadırları mahkeme kararıyla yıkılan Grup Suni Deri işçileri direniş çadırını yeniden kurdu. Patron, fabrikada yasadışı grev yapıldığı ve önünde grev çadırı kurulduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş, mahkemede çadırın yıkılmasına karar vermişti. Bu kararın ardından işçilerin çadırı jandarma tarafından defalarca yıkılmıştı.

Bunun üzerine Deri-İş Sendikası mahkemeye başvurarak fabrikada grev olmadığını, işçilerin haklarını almak için direnişte olduğunu belirtmişti. Bu talebi görüşen mahkeme sendikayı ve işçileri haklı buldu. Bunun üzerine işçiler direniş çadırını yeniden kurdu.

Bu arada işçilerin mücadelesi ile sendika ile görüşmelere başlayan patron sendika ile görüşmeleri bitirdi. Bunun üzerine mücadeleye daha kararlı bir şekilde devan eden işçiler, aynı zamanda da örgütlenme çalışmalarına hız vermeye başladı.

Yeni işçilerle istenilen verimi alamayan patron işçiler üzerindeki baskılarını arttırırken, acemi işçiler iş kazaları geçirmeye başladı. Çalışırken kimyasaldan zehirlenen bir işçi hastaneye kaldırıldı. Direnişleri üç aya yaklaşan Grup Suni Deri işçileri, sendikaların ve işçilerin desteğini bekliyor. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayatı yaratanlar Eskişehir’de bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Arızlı’da öfke sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...