10 Aralık 2014 12:27

‘Kobanê direniyor, kadın dayanışması sürüyor'

HDK Kadın Meclisi’nden kadınlar Cezayir Restoran’da yaptıkları toplantı ile tüm kadınları “Kobanê direniyor, kadın dayanışması sürüyor” sloganıyla IŞİD saldırılarına karşı direnen Kobanêli kadınlarla dayanışmaya çağırdı.

Paylaş

IŞID'in Şengal'deki Ezidî halkına ve kadınlara dönük saldırılarına karşı stantlar açan, “Çarşema  Sor” etkinlikleri yapan HDK Kadın Meclisi’nin sürdürülen kampanyayı güncellemek adına yaptıkları bu açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Gazeteci-Yazar Müge İplikçi, Müzisyen Pınar Aydınlar ve çok sayıda kadın katıldı.

Toplantıda ilk olarak HDK Kadın Meclisi’nin Suruç’ta kadın ve çocukların ihtiyaçlarına dönük verilerin olduğu rapor paylaşıldı. Kobanê, Rojava, Arin Mirkan, Suphi Nejat ve Kader Ortakaya Çadırkenti’nde toplam 30 bin kadının kaldığı ifade edilirken, 10 bin de çocuğun bulunduğu belirtildi. Kış şartlarında ve çok zor koşullarda hayatını sürdürmek zorunda olan kadınlar için ihtiyaçların battaniye ve kıyafetten daha fazlası olduğu söylendi. Yeni doğan sayısının çokluğu, kuru gıdaların beslenme ihtiyacına tam olarak cevap verememesi gibi bir dizi sıkıntının olduğu söylenirken, HDK Kadın Meclisi olarak seyyar mutfakların kurulması gibi öneriler de rapor ile birlikte paylaşıldı.

‘KOBANÊ BİR İNSANLIK DERSİDİR’

Müzisyen Pınar Aydınlar, Kobanê’de süren savaşa karşı direnen kadınların bir onur mücadelesi verdiğini ama bunun uzun soluklu bir yol olduğunu bilerek devam etmek gerektiğini, sanatçılara bu anlamda büyük görev düştüğünü ifade etti.

Yazar Müge İplikçi ise, “Bu dünyada barışı özlediğimiz günlerde yaşıyoruz. Ben Ortadoğulu olduğumu yıllar sonra bir batı devleti olan ABD’de öğrendim ve bununla gurur duydum. Keşke bu gerçekle yüzleşmek için bu kadar geç olmasaydı ama bugün yaşadığımız savaş gerçeği ne yazık ki aynı zamanda buna neden oluyor” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, IŞİD çetelerinin en çok kadınlardan korktuğunu ifade ederken, “Kobanê’de mücadelemiz açısından başarılı bir insanlık sınavı verildi. Ama gönderilen yardımlar hiçbir zaman iktidar cenahından gelmedi. AKP’li belediyelerin en ufak bir desteği olmadı.Bu nedenle başta kadınlar olmak üzere gösterilecek her türlü dayanışma çok anlamlıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP: Pakete karşı sokakta sesimizi yükselteceğiz!

SONRAKİ HABER

Savcı, kadın cinayetine müebbet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...