10 Aralık 2014 11:59

Urla Ovacık’ta yürütmeyi durdurma kararı

İzmir Urla’ya bağlı Ovacık Köyü’nde binin üzerinde ağacın kesilmesiyle sonuçlanacak olan Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) karşı köylülerin açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

İzmir 2. İdare Mahkemesi, ormanlık alanda ağaç kesiminin başlamış olmasını esas alarak, “Dava konusu işlemler esas alınarak ormanlık alanda kesime başlanılmış olması ve devamı hâlinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle”  idarenin savunması alınana kadar imar planlarının yürütmesini durdurduğunu açıkladı.

Bu kararı köylüler sevinçle karşıladı. Köylüler tarafından yapılan açıklamada, “Zeytinliklerimiz, ormanlarımız, köylerimiz; hayatlarımız ve geleceklerimizle yanyana kurulması planlanan ‘yeşil maskeli’ bu davetsiz misafire karşı hukukî mücadelemiz devam edecek” denildi.

Şirket, birkaç gün önce mahkeme kararını beklemeden, 20 kadar kızılçam ağacını kesmişti. Daha fazla ağacın kesilmesine köylüler engel olmuştu. Ovacık’ın, termik santral için 6 bin zeytin ağacı katledilen ve ardından yürütmeyi durdurma kararı verilen Soma Yırca’ya benzememesi talep ediliyordu.

 

ÖNCEKİ HABER

'Taslağın görevlerini yerine getirmeye hazırız'

SONRAKİ HABER

Başbakan tehdit ediyor, şiddete davetiye çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...