16 Temmuz 2011 08:22

Cumartesi Anneleri: Acılar son bulsun

Gözaltında kaybedilen yakınlarının faillerinin bulunmasını isteyen Cumartesi Anneleri 329’uncu kez Galatasaray Lisesi önündeydi. Silvan’da çıkan çatışmada hayatını kaybeden asker ve gerillalar nedeniyle eylemlerini susarak yapan Cumartesi Anneleri acıların son bulmasını istedi.Her hafta olduğu gibi bu hafta da Galatasaray Lisesi &oum

Cumartesi Anneleri: Acılar son bulsun
Paylaş

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Galatasaray Lisesi önünde buluşan Cumartesi Anneleri, Silvan’dan gelen ölüm haberleri nedeniyle bir süre sessiz oturma eylemi yaptı. Bu haftaki açıklamayı yapan gözaltında katledilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, acıları cumartesi meydanlarına hapsedilmiş kayıp yakınları olarak, devletin kolluk güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybedilen evlatlarının, eşlerinin ve kardeşlerinin akıbetlerini öğrenmek istediklerini belirtti. Ocak, “Göz altında kaybetmeyi yasaklayan ve ailelerinin kaybedilenle ilgili gerçeği öğrenmesine imkan veren “Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Uluslararası Sözleşmenin” imzalanmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Açıklamanın ardından taleplerini içeren bir dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderen aileler, kayıpların sorumluları bulunana ve cezalandırılana kadar eylemlerinin süreceğini yeniden ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

*Fotoğraf: Selçuk Arslan

ÖNCEKİ HABER

İlk izlenimler: Yoğun bombardıman yaşandı

SONRAKİ HABER

Hatırlamak ve hatırlatmak için Halbori’ye gidildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...