09 Aralık 2014 16:43

Sansüre karşı online platform

Avrupa Konseyi ile medya örgütleri, saldırı, tehdit ve sansürle karşı karşıya kalan gazetecilerin sesini duyurabileceği bir online platform oluşturma kararı aldı.

Paylaş

Süreç, medya çalışanlarının yaşadığı sorunları Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) aracılığıyla platforma aktarmasıyla başlayacak. Sistem sayesinde durumdan haberdar olan Avrupa Konseyi harekete geçecek, AB ile BM de sürece dahil olabilecek. Kamuoyunda açıkça bilinen vakalar dışında, gazetecilerle ilgili bilgiler saklı tutulacak. Sistem ayrıca ülkeler arasında bir üst diyalog aracı olarak da kullanılabilecek.
Ortak protokolün Fransız Senatosunda yapılan imza töreninde konuşan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, “Bu platform, gazetecilerin güvenliklerini arttırmak için daha hızlı hareket etmeye yönelik bir ilk adımdır” dedi.

Törene, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Başkanı Jim Boumelha, Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EJF) Başkanı Mogen Blicher-Bjerregård, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Avrupa Konseyi Medya Alt Komitesi 2. Başkanı Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur ve Konseyin Genel Sekreter Yardımcısı Gabriella Battaini-Dragoni katıldı. (AnkaraANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’de birkaç düzine Hamas’lı var

SONRAKİ HABER

Premier Lig’de 15. haftanın ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...