09 Aralık 2014 15:04

DTK, 13-14 Aralık'ta gerçekleşecek genel kurula hazırlanıyor

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eylül ayı içerisinde iki gün süren 7'inci Olağan Kongresi'nin ardından hafta sonu Diyarbakır'da 501 delegenin katılımıyla genel kurul gerçekleşecek.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 6-7 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği 7. Olağan Kongresi'nde kabul edilen "Demokratik Toplumu ve Özgür Yaşamı İnşa" sözleşmesine göre 3 ayda toplanacak, genel kurul hafta sonu Diyarbakır'da toplanacak. Kayapınar Belediyesi Cegerxwîn Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde 13-14 Aralık'ta gerçekleşecek olan genel kurul toplantısına DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın yanı sıra HDP ve DBP eş genel başkanlarının da katılması bekleniyor. Genel kurulda Eylül ayı içerisinde yapılan kongrenin ardından sonuç bildirgesinin kararlaştırılan maddelerin hayata geçirilip geçirilmediği, bu süreçte nelerin yapıldığı, önümüzdeki süreçte yapılacak olan planlamalar üzerine tartışmalar yürütülecek. Genel kurula kongrenin 501 delegesi katılacak. Genel kurulda yürütülecek tartışmaların ardından önceki kongrede kabul edilen sözleşmede kimi değişikliklerin yapılması da bekleniyor. Yine genel kurulla birlikte komisyonların yürüttüğü çalışmalar da ele alınacak.

GENEL KURUL ÖNCESİ CUMA GÜNÜ KADINLAR BİR ARAYA GELECEK

Hafta sonu gerçekleşecek genel kurul öncesinde DTK Kadın Komisyonu üyeleri ve 192 kadın delege 12 Aralık'ta ön bir toplantı alacak. Genel kurula hazırlık amacıyla kadınların bir araya geleceği toplantıda genel kurula sunulmak üzere çalışma taslakları oluşturulacak. Toplantıda varılacak olan sonuç, karar ve önergeler çerçevesinde genel kurula özgün kadın kimliği esasında bir katılım gerçekleşecek.

Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak olan genel kurulda eş başkanların konuşmasının ardından siyasal süreç değerlendirmesi, faaliyet raporlarının okunması ve değerlendirilmesi, önergelerin sunulması, komisyon yönetmeliklerinin okunması ve planlama gündemleriyle devam edecek. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki Gezi davasında 8 beraat

SONRAKİ HABER

Öcalan'ın taslağı büyük demokrasi manifestosudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...