09 Aralık 2014 14:01

Kadın öğrencileri taciz eden öğretim görevlisine dava

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde 16 kadın öğrencinin şikayeti üzerine öğretim görevlisi A.N.Ö'ye dava açıldı

Paylaş

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde 16 kadın öğrencinin, öğretim görevlisi A.N.Ö.’nün (50) kendilerini sözlü ve elle taciz ettiğini bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan raporu inceleyen Danıştay, yeterli delil bulunduğu gerekçe göstererek, öğretim görevlisi A.N.Ö.’nün yargılanması için dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim veren Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde okuyan 16 kadın öğrenci, öğretim görevlisi A.N.Ö’nün kendilerini sözle ve elle taciz ettiği söyleyerek, geçen yıl Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurdu. Rektörlük iddialar üzerine olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Rektörlük tarafından atanan muhakkikin hazırladığı raporu inceleyen Danıştay 1’inci Dairesi, tacize ilişkin somut ve yeterli delil bulunduğunu gerekçesiyle A.N.Ö.'nün ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar vererek dosyayı Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Bekar olduğu öğrenilen A.N.Ö.’nün Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına önümüzdeki ay başlayacağı bildirildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Davutoğlu tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

HDP’nin Çalışma Bakanı hakkındaki gensorusu reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...