09 Aralık 2014 13:01

Ergani'de öğretmene yönelik şiddet protesto edildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Sezai Karakoç İlköğretim Okulu'nda görev yapan Murat Lavçı adlı öğretmenin, öğrenci yakınları tarafından saldırıya uğraması meslektaşları tarafından kınandı.

Paylaş

Ergani'de Sezai Karakoç İlköğretim Okulu'nda görev yapan İngilizce öğretmeni Murat Lavçı, ders sırasında başına kitapla vurduğu öğrencinin velileri tarafından saldırıya uğradı. Dün akşam saatlerinde öğretmenler odasında oturduğu sırada öğrencinin yakını olan 3 kişi tarafından saldırıya uğrayan öğretmeni, okulda görevli hizmetlinin araya girmesiyle saldırganlar uzaklaştırıldı. Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen Ergani temsilcilikleri, saldırıyı yaptıkları ortak basın açıklaması ile kınadı. Eski Hükümet konağı binası önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, "Öğretmene uzanan eller kırılsın","Emekçiye değil çetelere barikat" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı.

Öğretmenler adına açıklama yapan Eğitim Sen Ergani Temsilcisi Abdulcabbar Tekin, siyasi iktidarın her gün şiddet içeren açıklamalarının ardından bu tarz saldırıların meydana geldiğini ifade ederek, "Siyasal iktidardan talebimiz bu yanlış politikalarından vazgeçip, biz eğitim emekçilerini ve toplumu ciddi anlamda rahatlatacak adımlar atmasıdır. Eğer gerekli adımlar atılmazsa buradan onları bir kez daha uyarıyoruz. Bu eylemimiz son olmayacaktır ve bundan sonra da herhangi bir öğretmen arkadaşımıza yönelik bir saldırı gerçekleşirse bunun sorumluları başta siyasi iktidar sonra buradaki yetkililer olacaktır" dedi.

Açıklama, alkış ve sloganlarla sona erdi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzlukla mücadelede ilk imzayı HDP attı

SONRAKİ HABER

‘AKP'li vekil ve bakanların akrabaları KPSS'den muaf olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...