16 Temmuz 2011 06:49

Elektrikte günlük tüketim rekoru kırıldı

Havaların ani ısınması elektrik tüketimini patlattı. Resmi verilere göre önceki gün elektrik tüketimi 700 milyon kilovatsaati (kWh) aştı. Bu rakam, 88 yıllık Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu. Enerji Bakanlığı kaynakları, tüketim artışının devam edeceği tahmininde bulundu. Aynı kaynaklar, artışa rağmen elektrik kesintisinin söz konusu olma

Elektrikte günlük tüketim rekoru kırıldı
Paylaş

Havaların ani ısınması elektrik tüketimini patlattı. Resmi verilere göre önceki gün elektrik tüketimi 700 milyon kilovatsaati (kWh) aştı. Bu rakam, 88 yıllık Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu. Enerji Bakanlığı kaynakları, tüketim artışının devam edeceği tahmininde bulundu. Aynı kaynaklar, artışa rağmen elektrik kesintisinin söz konusu olmayacağı bilgisini verdi. Ocak 2011'den bu yana hızlı bir artış gösteren elektrik tüketimi, havaların ısınması ve klima kullanımının artmasıyla rekor kırdı.

Önceki gün kurulu güç kullanımı (en yüksek puant) 34 bin 200 MW'ye (megavat) çıktı. Bu ise günlük 700 milyon kWh üzerinde tüketime denk geliyor. Bakanlık kaynakları elektrik ihtiyacını karşılamak için kurulu güç kullanımının daha da artacağına vurgu yaparak, "Tahminimiz kurulu güç kullanımı önümüzdeki günlerde 35-36 bin MW'lere çıkacak. Çünkü hava sıcaklıklarının artması soğutucu amaçlı elektrik kullanımını artırıyor." değerlendirmesini yaptı. Bakanlık kaynakları, 88 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez günlük tüketimin 700 milyon kWh'yi geçtiği bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HSYK'dan 3 özel yetkili mahkeme

SONRAKİ HABER

ABD-Vietnam tatbikatına Çin tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa