16 Temmuz 2011 06:48

HSYK'dan 3 özel yetkili mahkeme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), CHP'nin kaldırılması için yasa teklifi verdiği, BDP'nin kaldırılmasını istediği, özel yetkili mahkemelere 3 yenisinin daha eklenmesine karar verdi.HSYK, İstanbul Adliyesi'nde görevli 227 hakime ilişkin müstemir yetki kararnamesini yayımladı. HSYK'nın müstemir yetki kararnamesiyle İsta

HSYK'dan 3 özel yetkili mahkeme
Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), CHP'nin kaldırılması için yasa teklifi verdiği, BDP'nin kaldırılmasını istediği, özel yetkili mahkemelere 3 yenisinin daha eklenmesine karar verdi.

HSYK, İstanbul Adliyesi'nde görevli 227 hakime ilişkin müstemir yetki kararnamesini yayımladı. HSYK'nın müstemir yetki kararnamesiyle İstanbul'da 15., 16. ve 17. özel yetkili ağır ceza mahkemeleri kuruldu. HSYK, kararnameyle yeni kurulan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Alçık'ı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Resul Çakır'ı ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Gökmen Demircan'ı görevlendirdi. Mahkemenin Başkanı Köksal Şengün'ün Bolu'ya atanmasından sonra mahkemenin bir üyesi daha ayrılmış oldu.

ADLİYELER BİRLEŞTİRİLDİ

Kararnameyle İstanbul Ağır Ceza Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Fatih ve Şişli Adliyeleri, Beyoğlu Ağır Ceza Merkezi ve bu yere bağlı olarak faaliyet gösteren Sarıyer Adliyesi ile birlikte Bakırköy Ağır Ceza Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Eyüp Adliyesi İstanbul Adliyesi ile birleştirildi. Şişli, Fatih, Eyüp, Sarıyer ve Beyoğlu adliyelerinin İstanbul Adliyesi ile birleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra kapatılmasına, bu adliyelerin yargı çevrelerinin İstanbul Ağır Ceza yargı çevresine alınmasına karar verilen kararnamede, adliyelerin birleştirme işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirleyeceği takvim kapsamında en geç 6 Eylül tarihine kadar yapılmasına hükmedildi. Şişli, Fatih, Eyüp, Sarıyer ve Beyoğlu Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyalar herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve HSYK Birinci Dairesince yetkilendirilecek İstanbul mahkemelerine gönderilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aynur Doğan'a ırkçı tepki

SONRAKİ HABER

Elektrikte günlük tüketim rekoru kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...