08 Aralık 2014 09:52

‘Mevzilerimizi terk etmeyeceğiz’

T. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yatağan’da verilen mücadelenin geldiği aşamayı değerlendiren bir açıklama yaptı.

Paylaş

T. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yatağan’da verilen mücadelenin geldiği aşamayı değerlendiren bir açıklama yaptı. Girgin, “Özelleştirilmiş de olsa bizim hâlâ işyerlerimiz var ve biz buralardaki mevzilerimizi terk etmeyeceğiz.Örgütlü emek ve demokrasi mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Yatağan’da verilen mücadele nedeniyle özelleştirmenin 18 yıl sürdüğünü, en sert kavganın ise son 447 günde verildiğini dile getiren Girgin, “Direnişin başlamasına işçilerin kolektif iradesi karar vermişse nasıl ve hangi koşulda sonlandırılacağına da işçilerin kolektif iradesi oy birliği ile karar vermiştir” dedi. Protokolün de bütün işçilerin onayıyla tutanak altına alındığını kaydeden Girgin, şu çağrıda bulundu: “Önümüzde Yeniköy ve Kemerköy Termik Santral ve maden ocaklarının devir süreci var. 26 Aralık 2014 devir için son gün. Bu mücadele kazanılsaydı AKP’nin özelleştirme politikası kilitlenirdi ve bunun siyasi sonuçları olurdu ve bugün ak sarayı değil emek ve halktan yana başka bir Türkiye’yi tartışıyor olurduk. Yatağan direnişinin kıvılcımdan yangına dönüşmesini ve AKP’yi yakıp gitmesini en fazla biz isteriz. Eğer AKP’nin politikalarının yanıp gitmesini istiyorsak Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin devri sırasında başta kendi konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere emekten yana olan herkesi, Milas’taki devir sırasında bizlere destek vermeye ve paydaş olmaya çağırıyoruz” (Yatağan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Su işçilerinden birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Sanayi üretimi Ekim’de düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...