08 Aralık 2014 09:35

‘Halkların kardeşliğini Ali İsmail’den öğrendik’

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, halkların kardeş olduğunu Ali İsmail'den öğrendiklerini söyledi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi dayanışma yemeği düzenledi.

Dün gerçekleşen etkinliğe İnsan Hakları Derneği Onursal Başkanı Akın Birdal, HDP milletvekilleri İbrahim Ayan ve Kemal Aktaş, HDP PM Üyesi Ayhan Bilgen ile CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Gezi eylemlerinde katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın yanı sıra emek ve meslek örgütlerinden çok sayıda kişi  katıldı.

Açılış konuşmasını İHD Şube Başkanı Av. İlhan Öngör’ün yaptığı etkinlikte ilk sözü alan İHD Onursal Başkanı Akın Birdal hükümetin çözüm sürecini heba etmekte olduğunu belirterek “Çatışmasızlık var bahanesine sığınıyorlar. Halbuki geçmişte partiler mezarlığı olan Türkiye şimdi çocuk mezarına, kadın, işçi, genç mezarına dönüştü” diyerek sorunun çözümünün önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan  Korkmaz da, Ali İsmail davasının sadece Korkmaz ailesinin değil, demokrasi, özgürlük ve anadilini konuşmak isteyen herkesin davası olduğunu söyledi. Ali İsmail’in ölümünden önce Antakya’da kendi halinde yaşayan ve politikayla ilgilenmeyen bir aile olduklarını anlatan abi Korkmaz, halkların kardeş olduğunu Ali İsmail’den öğrendiklerini söyleyerek “Diyarbakır’da sırf Kürt olduğu için,  Kürtçe konuştuğu için öldürülüyorsa, ya da Okmeydanı’nda ekmek almaya giden genç, belki de sırf koştuğu için öldürülüyorsa.  Eskişehir’de Sanayi Sokak’ta biber gazından etkilenmemek için girdiği sokakta bir genç öldürülüyorsa... Biz sustuğumuz sürece bu ölümler bazılarının deyimiyle fıtratımızda olacak” dedi.  (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci örgütlerinden Osman Özköylü'ye tepki

SONRAKİ HABER

‘Makul şüpheli’ gazeteci hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...