27 Şubat 2011 11:40

Hayatı yaratanlar Eskişehir’de bir araya geldi

Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri 24 Şubat’ta Yeşiltepe Mahallesi Altınsaray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Hayat Televizyonu ile Dayanışma Yemeğinde’ bir araya geldi. Geceye Tük-iş 2. Bölge Temsilcisi, DİSK, KESK Şube Temsilcileri, Türk Metal, Harb-İş, Tez koop-İş, Tek Gıda-İş, TEKSİF, Birleşik Metal

Hayatı yaratanlar Eskişehir’de bir araya geldi
Paylaş

Sinevizyon gösteri ise başlayan gecede yaklaşık 600 kişi bir araya geldi. Gecede Türk-iş 2. Bölge temsilcisi Nejat Kılıç, DİSK Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Bayram Kavak, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Solak, KESK MYK üyesi İlhami Şahbaz ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hayat Televizyonu kurucularından Abdullah Varlı konuşma yaptı.

Türkiye’de 21 yıl sonra metal işçilerinin grev kararı aldığının belirten Bayram Kavak, emek ve demokrasi güçlerinden kendilerine destek olmasını istedi. Emek ve demokrasi mücadelesi açısından gündemin yoğun geçtiği bir dönemde olduklarını belirten İlhami Şahbaz, her mücadele olduğu gibi sınıf mücadelesini yürütenlerin de kendi arayışlarını ve kendi yayın organlarını yaratarak yollarına devam ettiğini kaydetti.

Gecede konuşma yapan Abdullah Varlı, Hayat Televizyonu’nun demokrasiyi ve emeği savunan herkesin televizyonu olduğunu söyledi. Hayat Televizyonu’nu Türkiye’deki işçi ve emekçilerin dişlerlinden, tırnaklarından artırarak kurduğu kaydeden Varlı, Hayat Televizyonu’nun bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade etti.

Gece; konuşmaların ardından Grup Devran ve eğitim emekçisi Ramazan Erdönmez’in söylediği şarkı ve türküler ile oynanan oyun havaları ve çekilen halaylarla son buldu. (Eskişehir/EVRENSEL)


Gebzeliler Hayat için buluştu

Refik Sıla Güvenç

Gebze’de Hayat Televizyonu ile dayanışma etkinliklerinin beşincisi önceki gece Gebze Öğretmen Evinde yapıldı. Geceye Siyasi parti temsilcileri, Petrol İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya, Makine Mühendisleri Odası Gebze temsilcileri, direnişteki Bericap işçileri ile Emekli Sen üyeleri katıldı.
Gecede söz alan Hayat Televizyonu Ana Haber Spikeri Gökhan Çetin, "Bizler Hayat Televizyonu olarak sermayenin değil halkın sesi olduk. Kurulduğumuz günden bu yana emeğe değer verdik. Emeğin yüceliğini savunduk. Ülkemizde medya ciddi anlamda baskılar görmekte. Bu baskılara karşın işçi sınıfının ve işçi emeğinin savunucusu olduk" diye konuştu.

HALKIN VE EMEĞİN KANALI

Gecede bir konuşma yapan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ise Hayat Televizyonunun çok önemli bir toplumsal sorumluluğu üstlendiğinin altını çizdi. Hayat’ın medya patronlarının değil halkın kanalı olduğunu belirten Akyüz, "Hayat TV bir avuç gönüllünün büyük emeklerle kurduğu bir kanal. Ezilenlerin sesi oluyorlar. Bizlerin tüm eylemlerimizde ihtiyacımız olan her durumda bizlerle beraber oldular ve mücadele ettiler. Herkes Hayat Televizyonu’na  sahip çıkmalı“ diye konuştu. İşçi kurultayı belgeseli gösterimi ile başlayan gecede konuşmaların ardından Grup Elfida sahne alıp türküler söyledi. (GEBZE)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci özgürlüğünü anlayamadı!

SONRAKİ HABER

Suni Deri’de direniş çadırı yeniden kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...