08 Aralık 2014 03:25

Fas'ta devlet bakanı, tren kazasında öldü

Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Fas Devlet Bakanı Abdellah Baha, Chaouia-Ouardigha bölgesine bağlı Bouznika şehrinde geçirdiği bir tren kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş

Fas'ta Devlet Bakanı Abdellah Baha, tren çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Fas Devlet Bakanı Abdellah Baha, Chaouia-Ouardigha bölgesine bağlı Bouznika şehrinde geçirdiği bir tren kazası sonucu yaşamını yitirdi. Bakanlık, kazayla ilgili başka bir detay vermedi. Kraliyet Jandarma ekipleri konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Abdellah Baha'nın, tren istasyonundaki raylardan yolun karşısına geçmek istediği sırada trenin çarpması sonucu olay yerinde öldüğü iddia ediliyor.

1954 Ifrane Atlas Saghir doğumlu olan Abdellah Baha, Fas Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane'nin sağ koluydu. 2004 yılından beri Fas'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (PJD) Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Baha, 2002 şeçimlerinden başlayarak başkent Rabat'ın Rabat-Chellah seçim bölgesinden üç dönem üst üste milletvekili seçilmişti. 2002-2003 yılları arasında Adalet, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu başkanlığı, 2007 yılında Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcılığı yaptı. Baha, evli ve dört çocuk babasıydı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de Mehmet Özdilek dönemi sona erdi

SONRAKİ HABER

Nijerya, askeri malzeme taşıyan Rusya uçağına el koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...