16 Temmuz 2011 10:45

Aynur Doğan'a ırkçı tepki

İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen "Suyun Kadınları-Mujeres de Agua" adlı konsere katılan sanatçı Aynur Doğan, Kürtçe şarkılarını söylemeye başladığı anda bir grubun ırkçı tepkileriyle karşılaştı. Aynur Doğan, ırkçı tepki üzerine desteklere rağmen

Aynur Doğan'a ırkçı tepki
Paylaş

PET ŞİŞE VE YASTIK ATILDI

Bu ilk sözlü saldırı girişiminden kısa bir süre sonra Doğan ikinci Kürtçe şarkısını söylemeye başladığında, bu kez 10 kişilik bir grup, üzerine oturdukları yastık ve pet şişeleri sahnedeki Doğan'a fırlattı. Grup ardından da İstiklal Marşı'nı söylemeye başladı. İstiklal marşını söylemeye çalışan grup güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkartılırken, Doğan şarkılarını yarıda kesip sahneden inmek zorunda kaldı.

Kürtçe şarkı söyleyen Doğan'ın protesto edildiği dün gece yaşanan olaylara ilişkin İKSV de bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, konserde yapılan protestoların üzücü olduğu vurgulanırken, "Sanat ve kültürün birleştirici rolünün unutulmaması gerektiğini, sanatın dilinin evrensel olduğunu hatırlatmak isteriz" denildi. STANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İHD, Çiçek’i istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

HSYK'dan 3 özel yetkili mahkeme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa