07 Aralık 2014 12:13

İktidarın torpilleri Einstein’ı intihar ettirirdi

Hükümetin memur alma pratiğine sert eleştiri geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AKP iktidarının, kamuya personel seçmeyi kadük ettiğini, hakkaniyeti çiğnediğini, siyasi himayenin devlet memuru olma noktasına getirdiğini belirtti.

Paylaş

CHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, hak edenin o görevlere gelmesi için konulmuş bir sınav olduğunu, AKP iktidarı döneminde bunun da tarumar edildiğini ifade etti.

HAYAL KIRIKLIĞI

AKP’nin kendi yakınlarına, kendi yandaşlarına kadro ulufesi dağıtmayı kendisine görev bilmiş durumda olduğunu savunan Koç, “20 milyon kişi KPSS’ye girdi. 610 bini memur olarak atanabiliyor. Devlete hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayanlar, yüzde 97 yurttaşımız hayal kırıklığı yaşıyor” dedi.

AKP’li olmayan sade vatandaşların bazılarının sınava alınmadığına dikkat çeken Koç şu iddialarda bulundu: “Saç renginden dolayı Pelin Derya Çetinkaya sınava alınmıyor. KPSS’de atanamayan 20 genç intihar etti.”

Organize işlerin sadece bir film adı olmadığını belirten Koç, AKP’nin siyaset karnesinin adının da organize işler olduğunu iddia etti. Koç; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere bazı bakanların akrabalarının atama işlemlerini anlattı. “Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kızının arkadaşı olan Melahat Çelebiözü, sınavsız olarak bakanlık müşavirliğinde göreve başlatıldı. Sonra da ATOM Enerjisi Kurumu’na uzman olarak atandı” diyen Koç, “Einstein bile intihar ederdi herhalde görse” ifadelerini kullandı.

5 BİN ODA OLSA NE OLUR
“Bin odalı değil 5 bin 500 odalı olsa ne olur? Nasıl yatıyorsun yatakta?” diyen Koç, devlet memuru olma, yer değiştirme, istifa sonrası geri dönüşte, işçi alımında, Adalet Bakanlığı’nda memur alımında, ek ödeme veren kurumlara geçişte torpil yapıldığını savundu. “Varsa AKP yakından, ampüllü bir kartvizit varsa bu işlemleri yapman için senin için bir sorun yok” diyen Koç, eğer bunlar yoksa liyakatle sınavla yükselmenin unutulması gerektiğini ifade etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sultangazili kadınlardan Kobanê için kampanya

SONRAKİ HABER

Perakendeci yasayı beklemekten yoruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...