07 Aralık 2014 01:00

Önce dövdüler sonra şikayetçi oldular

Ankara Emek’te meslek lisesi öğrencisi olan F.B.A’nın Kobanê eylemlerinde çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşması üzerine 3 arkadaşı tarafından darbedildiği iddia edildi. Olayı gazetemize anlatan baba Bayram A. F.B.A’yı darbedenlerin bir de karakola giderek şikayetçi olduğunu ve F.B.A’nın bu şikayet üzerine gözaltına alındığını söyledi. F.B.A’yı döven çocuklardan birisinin babasının polis olduğunu ileri süren baba Bayram A, dava açtıklarını söyledi.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

25 gün önce yaşanan olayda iddiaya göre, Kobanê eylemlerinde çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan F. B. A. arkadaşlarının önce mesajlı tacizine uğradı ardından da feci şekilde darbedildi.

F.B.A’nın kendisini  darbeden arkadaşlarının şikayeti üzerine gözaltına alındığını anlatan baba Bayram A. “Oğlumu dövenlerden birinin babası polismiş. Dövdükleri çocuğum hakkında bir de şikayetçi olmuşlar. Döven çocuk için hemen darp raporu almışlar.  Bir gün polis eve gelip çocuğumu alıp karakola götürüyor. Yaşı reşit olmadığı halde annesi ve ağabeyini yanına almadan ifadesini alıyorlar” diye konuştu.

‘BİZ DE DAVACI OLDUK’

Sonrasında kendilerinin de hemen darp raporu aldığını söyleyen Baba A. şöyle devam etti: Ben gitmeden önce diğer çocuğun ailesi hep yanındaymış. Oğlumun yanına annesini ve ağabeyini almamışlar. Sonra ben ısrar ettim ve oğlumun yanına gittim. Diğer polisler konuşurlarken eşim duymuş. Şikayetçi olan çocuğun babası polismiş. Çocuğumun ifadesi alındıktan sonra savcı kati raporu istedi. Bizi dört saat karakolda beklettiler, rapor gecikince de bir tutanak tutup siz gidin, biz size haber vereceğiz dediler. Birkaç gün önce karakoldan aranarak tekrar ifadeye çağrıldı çocuğum. Çocuğun babasıyla görüşmek istedim, ama o benimle görüşmek istemedi. Biz de davacı olduk.”

ÖNCEKİ HABER

Miss Margarida’nın yöntemi müfredatta

SONRAKİ HABER

Ogün Samast'ın konuştuğuyla kalmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...