06 Aralık 2014 11:59

Yandaş medyada bugün!

Akşam, Takvim ve Yeni Akit gazeteleri hükümetin her icraatını canla başla savunuyor. Polis şiddeti, Eğitim Şurâ’sı ve Yavuz Bingöl’ün sözleri...İşte öne çıkan gazete haberleri...

Paylaş

Akşam, Takvim ve Yeni Akit gazeteleri hükümetin her icraatını canla başla savunuyor. Polis şiddeti, Eğitim Şurâ’sı ve Yavuz Bingöl’ün sözleri...İşte öne çıkan gazete haberleri...

AKŞAM: ORANTISIZ DÜNYA

Hükümet yanlısı medyanın iki yüzlü tavrı devam ediyor. ABD’de bir polisin siyah bir genci öldürmesinin ardından başlayan eylemlere polisin sert bir biçimde saldırması Türkiye’de yandaş medyayı harekete geçirdi. Akşam gazetesi ABD’de polisin tavrını, siyahlara yapılan ırkçılığı eleştirmek yerine, Gezi eylemlerinde polisin takındığı tutuma Batı’nın tepki göstermesini eleştiriyor. Akşam gazetesine göre Batı, ABD’de yaşanan polis şiddetine sessiz ama Gezi eylemlerinde hoşgörü çağrısı yaptı. Gazete “Orantısız Dünya” manşetini attı.  

AKİT: ŞURÂ’NIN KARMA AYIBI

Eğitim Şurâsı geçtiğimiz haftanın en çok tartışılan konusu oldu. Zira Şurâda alınan kararlarla önümüzdeki dönemin hatta yılların eğitim politikası belirlenecek. Din dersinin ilkokul birinci sınıflarda zorunlu hale getirilmesi, ana sınıfı öğrencilerine din eğitimi verilecek olması, okullarda olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması, bu senenin Şurâ gündemi oldu. Önemli ve oldukça tartışmalı geçen bir diğer konu başlığı da karma eğitimdi. Karma eğitimden vazgeçilmesi tartışılıp reddedildi. Bundan sonra da devreye hükümetin en sivri savunuculuğunu yapan Akit gazetesi girdi. Zorunlu din dersine karşı olanları, karma eğitimin kaldırılmasını reddedenleri ‘dinsizlik’le suçladı. İşte Akit gazetesinin manşeti: Şurânın ayıbı.
Akit Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun sözlerine yer verdi Gündoğdu, bu karşıtlığı ‘bağnazlık’ olarak yorumladı.

TAKVİM VAY DALAKSIZ

Yavuz Bingöl’ün “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” sözlerini Takvim gazetesi savunmaya devam ediyor. Gazete, ‘Yavuz Bingöl’e siper olacağım diye de ilginç bağlantılarla haberler yapıyor. Gazete, önce Gezi eylemlerine katılanları ve Twitter’dan tepki gösterenleri hedef almıştı şimdi de sıra Ahmet Hakan’a geldi.
Takvim Hakan’ı Bingöl’e gelen tepkilerle ilgili sessiz kalmakla eleştirirken, “Ahmet Hakan askere gitmemek için dalağını aldırdı” diye konuyu bağlaması da dikkat çekti. Gazete habere “Vay Dalaksız” başlığını attı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kurumlarımıza ve kentimize sahip çıkmak için Kuğulu’dayız’

SONRAKİ HABER

Kendini unutmaya kurgulanmış bir döngü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...