06 Aralık 2014 10:24

Kobanê ile Kızkardeşlik Köprümüz Büyüsün

IŞİD canavarlarının gerici, dinci, kadın bedeni üzerinden hakimiyet kurmasına karşı çıkmamız gerekiyor. Kendi onurumuza da sahip çıkmak için Kobanê’de onurunu korumak için mücadele veren kadınlara destek vermemiz ve yaralarını sarmamız gerekiyor.

Paylaş

İnsanlar artık gülemiyor. Bunca sıkıntının yaşandığı bu dünyada insanlar nasıl gülsün? İnsanların birbirini boğazladığı bu zamanda özellikle kadınların endişeleri artıyor. Bir de IŞİD belası çıktı. Bu kan emicilere ne demeli bilemiyorum. Bunlara destek verenlerin nasıl bir ruh halinde olduğunu merak ediyorum. Allahın adını pis ağızlarından eksik etmiyorlar, sonra da ellerine geçirdiklerini vahşice öldürüyorlar. IŞİD katillerinin üç Suriyeli askeri öldürüşünü ve cenazelerine akıl almaz işkenceler yaptığı görüntüleri izledim. Bu ruh hastalarının yaptıkları insanın kanını donduruyor.
Bizim ülkemizden TIR’larla bu katillere silah taşınıyor. IŞİD bu silahlarla masum çocukları, kadınları öldürüyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalmak bu zulme ortak olmaktır. Bizler sessiz kalmadık. Kobanê’de direnen kızkardeşlerimize destek olmak için Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ndeki arkadaşlarımızla beraber “Kız kardeşlik Köprüsü” yardım kampanyamızı başlattık.
“Kız kardeşlik Köprüsü”nün tüm kadın kardeşlerimizin katılımıyla büyümeye devam etmesini istiyoruz. Kobanê halkına her türlü desteği yaparak oradaki kız kardeşlerimizle tek yürek olmaya devam edeceğiz. IŞİD canavarlarının gerici, dinci, kadın bedeni üzerinden hakimiyet kurmasına karşı çıkmamız gerekiyor. Kendi onurumuza da sahip çıkmak için Kobanê’de onurunu korumak için mücadele veren kadınlara destek vermemiz ve yaralarını sarmamız gerekiyor.
Kezban BALA / Esenyalı-İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Metal patronlarının dayatmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Özgürlük savaşçılarına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...