06 Aralık 2014 09:00

HPG: Doğa katliamcıları düşman olarak görülecek

HPG Dersim Saha Komutanlığı, av yasağı ve ağaç kesim yasağına uymayanlara "Avcılık yapıp, doğamızı tahrip edenler düşman olarak görülecek" uyarısında bulundu.

Paylaş

Halk Savunma Güçleri (HPG), Dersim Saha Komutanlığı daha önce ilan ettikleri av yasağı ve doğa katliamlarına ilişkin bildiri yayınladı. Dersim'de 22 Kasım tarihinde yayınlanan bildiride ilan edilen yasağa uymayanlar ve doğa katliamı yapanlar uyarıldı.

"Kürt Özgürlük Hareketinin 40 yıllık mücadele deneyimine" işaret edilen açıklamada, "verilen mücadelenin önemli bir boyutunun da doğa tahribatına karşı verilen mücadele olduğuna" işaret edildi. Dersim'de özellikle köylere dağıtılan bildiride, "Yıllardır yaptığımız uyarılarla, yayınladığımız bildirilerle tüm av faaliyetlerini, orman katliamlarını yasakladığımızı ilan etmemize rağmen bazı kesimler ve kişiler halen av faaliyetlerinde orman katliamlarında ısrar etmektedirler. Bu bildiri yayınlandığı tarihten itibaren av faaliyetlerine devam eden, dışarından gelen avcılara öncülük eden kişiler görüldükleri yerde en sert şekilde cezalandırılacaktır" denildi.

Avlanma yasağı konulan yabani hayvanlara ilişkin de bilgi verilen bildiride, "Bundan sonra dağ keçisi, keklik, alabalık v.b hayvanları avlayanlar bizim için düşmandırlar ve ona göre yaklaşım belirleyeceğiz. Bu uyarılarımıza uymayıp ava çıkanın kim olduğuna bakılmaksızın vurulacaklardır. Artık bu faaliyetlerde müsamaha göstermeyeceğiz. Doğamızı, ülkemizi katledenlere düşmana nasıl yaklaşıyorsak öyle yaklaşacağımızı belirtiyoruz" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Üni. Hastanesi’nde 94 işçi atıldı

SONRAKİ HABER

‘Birbirimize ihtiyacımız var’ diyenlerle birlikte olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa