06 Aralık 2014 01:01

Liseliler olarak Ülker’e gittik

Ülker direnişine destek vermek ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Bağcılar Emek Gençliği olarak Ülker fabrikasına gittik.

Paylaş

Deniz İNCESU*

Ülker direnişine destek vermek ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Bağcılar Emek Gençliği olarak Ülker fabrikasına gittik. Direnişte olan işçilerin sorunları ve neden direnişe çıktıkları hakkında konuştuk. Direnişte olan ve direnişe çıktığı için ameliyat olmayan işçi sorularımız üzerine olanları anlatmaya başladı. İşyerinde çok ağır şartlar altında çalıştıklarını, hastalandıklarını ve bu durumdan şikayetçi olduklarını sendikalarına bildirmişler. Sendika işçilerin taleplerine karşılık vermeyince işçiler yeni bir sendika arayışına girmiş. DİSK’i İnternet’ten bulup DİSK’e geçmişler. Patronlarıyla kıldıkları akşam namazından hemen 5 dakika sonra patron işçileri odasına çağırıp DİSK’e geçtikleri için işçileri işten atmış. İşçiler de bunun üzerine direnişe geçmişler.
Patronları, içeriden destek gelmesin diye içerideki işçilere ‘Onlar Ermeni sendikasına üye olmuşlar dinsizlerle iş birliği yapıyorlar’ bile demiş.
Direnişteki işçilere “Aileleriniz bu duruma ne diyor sizi destekliyorlar mı?” diye de sorduk. “Çocuklarımız bizi İnternet’te görünce seviniyor ve gururlanıyorlar, biz de mutlu oluyoruz” dediler. Bizim onların yanına gidip destek vermemize sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler. Ben gazetemiz aracılığıyla herkesi Ülker direnişine destek vermeye çağırıyorum. Biz Bağcılar’da liseliler olarak, direnişteki işçilerle dayanışma amacıyla çeşitli çalışmalar da yapacağız. Başka ilçelerden liselilerin de direnişe gidip işçilerle konuşmasını öneririm. Ülker işçisi yalnız değildir!

*İstanbul Bağcılar’dan Lise Öğrencisi

ÖNCEKİ HABER

Mücadele bizler olmadan bir eksik olur

SONRAKİ HABER

İşçi eylemleri yüzde 51 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...