05 Aralık 2014 16:53

Suriye-Lübnan sınırında Nusra-IŞİD çatışması

Suriye-Lübnan sınırında IŞİD ile El Nusra Cephesi arasında çatışma yaşandı. Çatışma IŞİD bağlantılı grubun, Nusra’nın Kalamun bölgesinde tek bir şemsiye altında birleşme önerisini kabul etmemesi sonrası çıktı.

Paylaş

Suriye-Lübnan sınırında IŞİD ile el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi arasında çatışma yaşandı. Çatışma IŞİD bağlantılı grubun, Nusra’nın Kalamun bölgesinde tek bir şemsiye altında birleşme önerisini kabul etmemesi sonrası çıktı.

Lübnan’dan yayın yapan Daily Star’ın Nusra içerisinden bir kaynağa dayandırarak verdiği bilgiye göre çatışmalar, Lübnan’ın kuzeydoğusundaki Ersal kentine birkaç kilometre uzaklıkta olan Ras el Maara’nın dış mahallelerinde yoğunlaştı.

Bölgedeki Nusra lideri Ebu Malik el Talli, Suriye ordusu ve Hizbullah güçlerine karşı daha etkin bir savaş yürütülmesi için silahlı grupları birleştirmeye çalışıyor. Kalamun bölgesinde ayrı ayrı savaşan 18 grup var. Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki IŞİD bağlantılı grupsa birleşme önerisine sıcak bakmıyor. IŞİD bağlantılı gruba Abi Abdül Selam öncülük ediyor.

IŞİD ile Nusra, Ersal’da bu yıl yaşanan çatışmalarda Lübnan ordusuna karşı birlikte hareket etmiş, çok sayıda polis ve asker esir alınmıştı. Nusra’nın elindeki esir polisler halen Ersal çeperlerinde tutuluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gül'den 'Kayıp Trilyon' açıklaması

SONRAKİ HABER

Sunum diye alkolle haşır neşir mi oluyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...