05 Aralık 2014 13:41

Haydarpaşa 129. Perşembe’de!

2004 yılından beri Haydarpaşa Garı için mücadele eden Haydarpaşa Dayanışması üyeleri dün akşam Gar’da bir etkinlik düzenledi.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

2004 yılından beri Haydarpaşa Garı için mücadele eden Haydarpaşa Dayanışması üyeleri dün akşam Gar’da bir etkinlik düzenledi.
Demiryolu işçisi İshak Kocabıyık, Gani Çulha ve Mutlu Binark’ın 2005 yılından beri çalışmalarını sürdüren Zaman ve Uzam İçinde Haydarpaşa Garı kitabı için imza etkinliği düzenlenen etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapıldı.

İTİRAZ ETMEK İÇİN HAYDARPAŞA KİTABINI HAZIRLADIK

2005 yılında Haydarpaşa Garı’nın işlevsizleştirilmesi tartışmaları üzerine hazırladıklarını ifade eden Kocabıyık, “Bu tartışmalara itiraz etmek, yanlışlığını ortaya koymak amacıyla Haydarpaşa Garı üzerine böyle bir çalışma yapmak istedik. Ankara’da yaşayan insanlar olarak 2005 yılının Temmuz ayının sonunda 3 gün sabah akşam çalıştıktan sonra bu çalışmayı ortaya çıkardık. Kitabımız görsel ve sözlü tanıklık üzerine olduğu için çeşitli üniversitelerde, İstanbul’da Karşı Sanat Çalışmaları’nda, Ankara Gar’da sergiledik” dedi. Haydarpaşa Garı’nın kişisel tarihlerinde ve ülke tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kocabıyık, “Bu yerin iyice bilinmesini ve ortaya çıkmasını istedik. Haydarpaşa Garı tren olmadan, trenler Haydarpaşa olmadan hep eksiktir” diyerek eksikliği anlattıklarını söyledi.

Haydarpaşa Garı’nın demiryollarının sıfır noktası olduğunu ve buranın ortadan kaldırılmasına karşı itirazlarını bu kitapla belirttiklerini ifade eden İshak Kocabıyık, “Sadece bir binanın el değiştirmesi değildir” diyerek Haydarpaşa’ya çıkacaklarını belirtti.

Haydarpaşa Dayanışması aktivistlerinden Haluk Candan’ın anması yapılırken, Necdet Kutlucan, Gar’ın durumuna dikkat çekmek için Haydarpaşa Garı önündeki kara trene film bantlarını yerleştirdi. Gün boyunca oluşturduğu “Türkiye Sineması 100 Yaşında Pek Yakında” yerleştirmesi ile Kutlucan, Haydarpaşa’nın durumuna dikkat çekti.

Etkinlik sonrasında dayanışma üyeleri Haydarpaşa Garı ve kültürel mirasların korunması için şarkılar söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Hedef vurucu gücü yüksek, profesyonel ordu

SONRAKİ HABER

Emirgan Korusu'nda inşaat çalışması!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa