05 Aralık 2014 12:31

Eğitim Şûrası'nda Eğitim Sen'lilere saldırı!

Daha önce oylanmış ve reddedilmiş "İçki Servisi Dersi"nin kaldırılmasına ilişkin verilen önergenin, Şûranın yönetmenliğine aykırı bir şekilde tekrar oylanarak kabul edilmesini itiraz eden Eğitim Sen'lilere, şûrada bulunan bir grup hakaretler ederek, saldırıda bulundu. Bunun üzerine Eğitim Sen'liler, şûranın meşruluğunu yitirdiğine ilişkin tutanak tuttu ve komisyonu terk etti.

Paylaş

19. Milli Eğitim Şûrası, 4. gününde de skandal öneriler ve usulsüzlüklerle devam ediyor. Şûranın "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgesi" komisyonunda Turizm Otelcilik Meslek Liselerinde "İçki Servisi Dersi"nin kaldırılmasına ilişkin önerge veren Eğitim-Bir Sen üyelerinin önergesi, oy çokluğu ile reddedilirken, komisyon başkanı şûranın yönetmenliğine aykırı olarak bir kez daha söz konusu önergeyi tekrar oylattı ve önerge kabul edildi.

Bunun üzerine Eğitim Sen'li öğretmenler ve konuya itiraz eden bazı veliler önergesinin kabul edilmesinin "Şûra yönetmenliği gereği görüşülmüş oylanmış ve karara bağlanmış bir konunun tekrar gündeme alınarak oylanması şûranın işleyişine aykırıdır" gerekçesiyle itiraz etti. Eğitim Sen Kadın Sekreteri ve şura temsilcilisi Ebru Yiğit'in verdiği bilgilere göre, Eğitim Sen'li öğretmenlerin itirazları üzerine şûrada bulunan ve daha önce "karma eğitim kaldırılması", "zorunlu din dersinin 1, 2 ve 3 sınıflara uygulanması" gibi önergeler veren kişiler, Eğitim Sen'lilere saldırıda bulundu. Hakaretler yağdıran kişiler, tehditlerle itiraz edenlerin üzerine yürüdü.

Şûranın yönetmeliğine uyulmaması ve yaşanan saldırının ardından Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, şurada bulunan velilerden Ahmet Yılmaz ve öğretmen Süleyman Savaş'ın imzalarıyla, şûranın meşruluğunu kaybettiği yönünde tutanak tutturdu.

Eğitim Sen'liler yaşananların üzerine, "3 gündür şûrada usul hatası yapıldığı, sadece Eğitim-Bir Sen'lilerin önergeleri kabul edilmesi için komisyon başkanının reddedilen önergeleri tekrar oynattığı ve komisyon başkanının itirazları yok saydığı" gerekçesiyle komisyonu terk ettiklerini açıkladı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt davasında polis yine tutuklanmadı

SONRAKİ HABER

1 yılda yüzde bin izah edilebilir mi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...