05 Aralık 2014 12:21

'Siyanürlü maden nedeniyle halk risk altında'

Bergama Belediyesi Ovacık Altın madenindeki siyanürlü atık borusunun patlaması sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Paylaş

Bergama Belediyesi Ovacık Altın madenindeki siyanürlü atık borusunun patlaması sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Belediyeye yapılan telefon ihbarı üzerine Belediye Çevre Mühendisinin Zabıta eşliğinde madene giderek denetim yaptığını belirten açıklamada, kazanın olduğu dere yatağından iki çamur numunesi alındığı kaydedildi. Aynı gün belediyenin ihbarı üzerine İZSU ekipleri ve ertesi günde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince de denetim ve numune alma çalışması yapıldığının aktarıldığı açıklamada, 04.12.2014 günü belediyeye ulaşan analiz sonuçları ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunuldu; “Dere yatağındaki numunelerde alüminyum, arsenik, civa, demir, kurşun, mangan ve siyanür gibi maddelere rastlanmıştır. Laboratuar tarafından yapılan analizlerde  söz konusu maddelerin ölçülen değerlerine yer verilmiş ancak sınır değerler olup olmadıkları yada gerek mevzuat açısından gerekse çevre ve insan sağlığı açısından risk değerlerinde olup olmadığı yolunda herhangi bir değerlendirmeye yada yoruma yer verilmemiştir.”

Analiz sonuçlarının yetkili merci olan İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderildiğinin belirtildiği İZSU ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince alınan numuneler üzerine bir sonuç yada değerlendirmenin henüz belediyeye ulaşmadığı bilgisi yer aldı. Bergama Belediyesi açıklamasında “Temiz bir çevre yada doğal dere ortamı içinde bulunması normal olmayan bir takım maddelerin ve kimyasalların işletme çevresinde tespiti kaygılarımızı arttırmaktadır. Son olay da göstermiştir ki; yöre halkı ve doğal çevre büyük bir risk altındadır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hema işçileri iş yavaşlattı

SONRAKİ HABER

Şerzan Kurt davasında polis yine tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...