05 Aralık 2014 06:58

İETT’den akbil uyarısı!

İETT Genel Müdürlüğü, toplu taşımada kullanılan akıllı biletlerin (akbil) yılbaşına kadar İstanbulkart ile değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Kentteki 250 bin akbil kullanıcısından 50 bininin İstanbulkart’a geçiş yaptığı ifade eden İETT yetkilileri, değişim ücreti ödememesi için İstanbulluları uyardı.

Paylaş

Akbil dönemi 2015 yılının ilk günü itibariyle sona eriyor. Yılbaşından itibaren kullanımdan tamamen kalkacak olan akbiller nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için İETT bir dizi uyarıda bulundu. İETT’den yapılan açıklamada, akbillerin İstanbulkart ile değişiminin yapılması gerektiği ve yılbaşından itibaren sadece bu kartların kullanımının yapılacağı belirtildi.

Değişimin tamamen ücretsiz yapıldığı konusunda da vatandaşların bilinçli olması, ücret talep eden bayilerin belediyenin Alo 153 numaralı hattına bildirilmesi istendi. Ücret talep eden bayilerin tespit edilmesi durumunda bayiliklerinin iptal edileceği kaydedildi.

50 BİN AKBİL KULLANICISI İSTANBULKART'A GEÇTİ

Açıklamada, İstanbulluların akbil-İstanbulkart değişimini; 2 bin bayi ile 22 İstanbulkart başvuru merkezi ve İstanbulkart mobil başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden yapılabileceği hatırlatıldı. 250 bin akbil kullanıcısından 50 bininin İstanbulkart’a geçiş yaptığı vurgulandı. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Pınar Selek için yine müebbet hapis istemi

SONRAKİ HABER

Tuğçe'nin katili az bir cezayla kurtulabilir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa