04 Aralık 2014 08:59

Mühendislerden madenci sergisi

Maden Mühendisleri Odası kuruluşunun 60. yılı nedeniyle düzenlediği sergiyi Soma ve Ermenek'te yaşamını yitiren işçilere atfetti.

Paylaş

Maden Mühendisleri Odası  kuruluşunun 60. yılı nedeniyle düzenlediği sergiyi Soma ve Ermenek'te yaşamını yitiren işçilere atfetti.

Soma ve Ermenek temalı düzenlenen resim ve fotoğraf sergisinde gazetemiz muhabirlerinden Arif Koşar, Duygu Ayber ve Vedat Yalvaç'ın da fotoğrafları yer aldı. Galeri Uray'da yapılan sergi salonunun girişinin maden ocağı şeklinde düzenlenmesi ise ilgi çekti.

Kuruluşunun 60. yılı nedeniyle birçok etkinlik düzenleyen Maden Mühendisleri Odası, Soma ve Ermenek için düzenlediği sergide madenlerde yaşanan facialara dikkat çekti.  Serginin önceki gün gerçekleşen açılışında konuşan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, “Bu resim ve fotoğraf sergimizi Soma ve Ermenek'te yaşamını yitiren işçilerimize dair toplumsal duyarlılık yaratma amacıyla düzenledik. Madencilik sektörü özelleştirilip taşeronlaştırıldığından beri işçilerin emeği sömürülmekte ve iş kazalarına yol açmaktadır. Bu sergiyle maden işçilerini sanat ve sanatçı bakış açısıyla görebiliyoruz” dedi.

Açılışa katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Yaşanan  katliamlara rağmen iş cinayetleri sürüyor. Kâr hırsı için daha kaç canımızı toprağa vereceğiz? Madenlerde güvenlik önlemi almayan bir ülkede sergiler ve toplumsal duyarlılıklarla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Sergi 12 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski istihbaratçı, Dink cinayeti kapsamında ifade veriyor

SONRAKİ HABER

SMDK binasında güvenlik önlemleri artırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...