15 Temmuz 2011 10:21

Suriye’de silahlı çatışmalar

SURİYE’de silahlanan muhalif gruplarla Suriye ordusu arasındaki çatışmalar Deyrezzour’da devam ediyor.  Özellikle Katana’da geniş katılımlı reform talebiyle başlayan yürüyüşün ardından polisin müdahalesi sonrasında vatandaşlar Katana Karakoluna taş fırlattı.  Suriye’nin Katana kenti hükümetin reform

Suriye’de silahlı çatışmalar
Paylaş

SURİYE’de silahlanan muhalif gruplarla Suriye ordusu arasındaki çatışmalar Deyrezzour’da devam ediyor.  Özellikle Katana’da geniş katılımlı reform talebiyle başlayan yürüyüşün ardından polisin müdahalesi sonrasında vatandaşlar Katana Karakoluna taş fırlattı.  Suriye’nin Katana kenti hükümetin reformlarına ve diyaloga destek amacıyla gerçekleşirken gösterilerin ardından Suriye’de polisle silahlanmış muhalif bir grup arasında ateşli çatışmalar yaşandı. Bu arada bölgede bulunan Suriyeli Yarbay Nevvaf İbrahim Maruf’da olaylar esnasında yaralandı. Katana bölgesinde kadınlar ve erkekler tarafından oluşturulan dinci bir grubun tekbir sesleriyle hükümet karşıtı protetolar gerçekleştirdiğini açıklayan Yarbay Maruf, arabasının durdurulduğunu ve taşlandığını ileri sürdü. Katana bölgesinde Suriye ordusunun sert müdahalelerine maruz kalan ve ölenlerin akrabaları özellikle Suriye polisi ve askerlerine karşı saldırılar düzenliyorlar.

DEYREZZOR DA ZOR SAATLER

Deyrezzor kentinde de Suriye hükümetine karşı protestolar bütün hızıyla sürerken bölge gençleri yollarda barikatlar kurarak Suriye ordusunun operasyonlarını engellemeye çalışıyor.  Bölgede kepenklerini indiren esnaflar da hükümetin reformları hızlandırması gerektiği çağrısında bulundu. Diğer yandan Suriye resmi televizyonu SANA haber ajansından bir muhabir silahlanan muhalif kesimlerden bir grubun dün ve bugün Hama kentinde 2 polisi ve 1 lise öğrencisini kaçırdığını iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İtalya’da krizin yükü sağlık çalışanlarının sırtına

SONRAKİ HABER

AKP, çatışmaları BDP’ye yüklenmenin vesilesi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...