04 Aralık 2014 00:54

7 öğretmene sürgün!

Kocaeli’nin Derince İlçesinde Zehra Emine Öçgüder Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’nde okul müdürü hakkında şikayet dilekçesi yazarak soruşturma açılmasına neden olan 9 öğretmenden 7’si sürgün edildi.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli’nin Derince İlçesinde Zehra Emine Öçgüder Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’nde okul müdürü hakkında şikayet dilekçesi yazarak soruşturma açılmasına neden olan 9 öğretmenden 7’si sürgün edildi.

Lise Müdürü ile son bir yıldır çeşitli sorunlar yaşayan öğretmenler en son Eylül ayında yapılan öğretmenler kurulu toplantısını terk ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdikleri için sürgün edildi. Okul müdürünün farklı bir okulda öğretmen olarak görevlendirildiğini söyleyen öğretmenler, soruşturma sonrası kendilerinin sürgün edilmesini ise şaşkınlıkla karşıladı. Olayın ilginç bir tarafı ise 9 eğitim emekçisinin 5’i Eğitim Sen, 2’si Eğitim Bir-Sen, biri Türk Eğitim-Sen ve birinin de sendikasız olması ve 2 Eğitim Bir-Sen’li öğretmenin dilekçe vermelerine rağmen soruşturmaya maruz kalmamaları. Bu durum ise akıllara Milli Eğitim’in sendikaya göre mi davrandığı sorusunu getiriyor.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak sürgüne gönderilen üyelerinin yanında olduğunu belirten Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca baskı, soruşturma, ceza ve sürgünlerin sistemli bir saldırıya dönüştüğünü belirtti. Sendika olarak üyelerinin yanında ve sürgün davasının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yaşanan mağduriyeti konuştuğumuz eğitimciler ise bir yıldır süren gerginliğin gün yüzüne çıkmasını sağladıkları için cezalandırıldıkları görüşünde. Müdürün kendilerine mobbinge varan baskılarda bulunduğunu belirten eğitimciler, 2 Eğitim Bir-Sen’li öğretmenin dilekçe verdikleri halde soruşturmaya dahi maruz kalmamalarını, Milli Eğitim’in taraf tutarcasına hareket ettiğinin göstergesi olarak nitelendirdi.

ÖNCEKİ HABER

'Diğer gazeteler işçileri hiç yazmayacak'

SONRAKİ HABER

Doğal gaz verilmiyor öğrenciler donuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...