04 Aralık 2014 00:53

'Diğer gazeteler işçileri hiç yazmayacak'

İşçi kardeşlerime buradan sesleniyorum; O gazeteler işçileri hiçbir zaman yazmayacak. Onların tarafsızlığı ne kadar sahteyse Evrensel Gazetesinin işçiden yana taraflılığı o kadar gerçek.

Paylaş

Şahin KAYA

Merhaba Evrensel Gazetesi okurları ve İskenderun Belediyesi temizlik işçileri…
Ben İskenderun’da matbaada çalışan bir işçiyim. Evrensel Gazetesinin düzenli okuruyum.
İskenderun Belediyesi temizlik işçileri 2 aydır ücret alamadıkları için geçtiğimiz gün sabah erken saatte iş bırakmışlardı. Bende sabah işe başlamadan önce işçilerin yanına uğradım, destek oldum ve onları dinledim. İzlenimlerimi gazetemiz okurlarıyla ve gazeteyi okuyacak temizlik işçileriyle paylaşmak istiyorum.
Envitec Taşeron firması bünyesinde İskenderun Belediyesinde çalışan işçiler daha önce üç sefer iş bırakmışlar. Her seferinde işçilerin sorunları geçici olarak çözülmüş ama hiçbir talepleri kalıcı çözüme kavuşmamış.
Başka bir geçim kapıları olmadığı için iki aydır ücret almamak temizlik işçilerini çok zor durumda bırakmış. İşçiler akşama kadar çalıştıklarını ama paylarına düşenin asgari ücret olduğunu bunu da 2 aydır alamadıklarını söylediler.
İşçiler tepkilerini daha çok küfürle ve bireysel çıkışlarla yansıtıyordu. Bazı işçiler tazminatı verilse işten ayrılacağını söylüyordu. “Çocuklarımızın karnını doyurmak için çalışıyoruz” diyen işçiler eve ekmek götürememekten, borca harca batmaktan şikayetçiydiler. İşçiler sendikaya da örgütlü olarak gitmedikleri ve mücadele ederek kazanmadıkları için Hizmet-İş Sendikası’ndan da şikayetçilerdi. Sendikanın işçinin yanında durmadığını belirtiyorlardı.
Ama işçiler hep birilerinden yardım bekliyor ve birilerinin sesini duymasını veya sorunlarını çözmesini istiyordu. Oysa işçiler çözümün kendisiydi. Ne zaman bir sorunları olmuşsa iş bırakmış ve o an geçici de olsa sorunları çözülmüş ya da işçilere vaatlerde bulunulmuş. Demek ki asıl olan işçilerin üretimden gelen gücünü örgütlü bir şekilde kullanmasıdır.
Her seferinde işçilerin yaptığı eylemi Evrensel Gazetesi dışında hiçbir gazete doğru dürüst yazmamış. İskenderun’da da birkaç yerel gazete ancak haber yapmış. Evrensel Gazetesi işçileri manşetine dahi taşımış. İşçiler bizi Evrensel Gazetesi veriyor dese de düzenli gazete okumadıkları gibi diğer gazetelerin vermemesinden muzdaripler.
İşçiler haberleri çıktığı zaman Evrensel gazetesi alıyor, ya da götürülen gazeteleri o an sahipleniyor. Sesini dinleyen, sıkıntısını duyan Evrensel’i o an bağrına basıyor ama sonrasında mücadelesinin kalıcı olması ve örgütlü davranmak için Evrensel’i okumaya devam etmiyor.
İşçiler niye diğer büyük gazeteler gelmiyor, onlar niye bizi yazmıyor diyorlar.
İşçi kardeşlerime buradan sesleniyorum; O gazeteler işçileri hiçbir zaman yazmayacak. Onların tarafsızlığı ne kadar sahteyse Evrensel Gazetesinin işçiden yana taraflılığı o kadar gerçek.
Adları farklı, ebatları ayrı, mizanpajları değişik, boyaları çok olan o gazeteler patronların, sermayenin gazeteleridir.
İşçiler bir araya gelse, işçiler kendi gazetesi olan Evrensel’i okusa o zaman en büyük gazetenin, en güçlü gazetenin Evrensel olduğunu görecekler.
İşçiler Evrensel gazetesini okumaya başlayınca hükümetin sürekli ekonomi büyüdüğünü söylemesine rağmen kendilerinin niye asgari ücret aldığını anlayacaklar.
İşçiler evrensel okumaya başlayınca patronların banka hesaplarının şiştiğini, arabalarının sayısının arttığını kendilerinin sofrasındaki ekmeğinin de küçüldüğünü anlayacaklar.
İşçiler Evrensel’i okumaya başlayınca dünyanın işçilerin ellerinde büyüdüğünü ve güzelleştiğini bilecekler ve üreten işçi sınıfı olarak birleşecek ve yönetmeye de aday olacaklar.

*Matbaa İşçisi / İskenderun

ÖNCEKİ HABER

MNG’de neler oluyor?

SONRAKİ HABER

7 öğretmene sürgün!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...