15 Temmuz 2011 10:20

İtalya’da krizin yükü sağlık çalışanlarının sırtına

İtalya Senatosu’ndan geçen ve ağır ekonomik tedbirleri içeren kemer sıkma paketi ülkede en çok sağlık sektörünü etkileyecek. Paketin amacı borç krizinden kurtarılmak olarak açıklanırken bu amaçla sağlık sektöründe uygulanacak tedbir politikalarının özellikle çalışanlara ciddi sorunlar yaşa

İtalya’da krizin yükü sağlık çalışanlarının sırtına
Paylaş

İtalya Senatosu’ndan geçen ve ağır ekonomik tedbirleri içeren kemer sıkma paketi ülkede en çok sağlık sektörünü etkileyecek. Paketin amacı borç krizinden kurtarılmak olarak açıklanırken bu amaçla sağlık sektöründe uygulanacak tedbir politikalarının özellikle çalışanlara ciddi sorunlar yaşatacağı belirtiliyor. Paket nedeniyle sağlık sisteminde hastanelerin personel alımlarının durdurulması, emekliye ayrılan sağlık çalışanlarının yerine yenilerinin alınmasının önüne geçileceği belirtiliyor. Tedbirlerin uygulamasının ardından  muayene ücretleri artacağı, hastanelerin acil servislerine gelen hastalardan da ilave ücretler alınacağı kaydediliyor. Doktorlar, yeni uygulamanın hastaneleri iflasa sürükleyeceğini belirtiyor.

TEDBİRE KENDİLERİNDEN BAŞLASINLAR

İtalyan halkı ise siyasetçilerin tasarrufa kendilerinden başlamasını talep ediyor.

Milletvekillerinin kendi maaşlarını kesmeleri gerektiğini ve hastane masraflarının  emeklilerden ödenmemesini isteyen ödeyen İtalyanlar yeni düzenlemelerin parası olanları etkilemeyeceğini, parası olmayanları ise daha kötü duruma düşüreceğini vurguluyorlar.

İtalyanlar paketi bu şekilde eleştirirken, uluslararası baskıya maruz kalan İtalyan hükümeti, paketi kararlı bir şekilde uygulamaya hazırlanıyor. Dün İtalyan senatosunda kabul edilen kemer sıkma paketi, bu cuma parlamentonun alt kanadında oylamaya sunulacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Libya’yı vuranlar İstanbul’da toplandı

SONRAKİ HABER

Suriye’de silahlı çatışmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...