03 Aralık 2014 17:28

Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer’e saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Ustalara Saygı etkinlikleri, 8 Aralık’ta Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer gecesi ile sürüyor.

Paylaş

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Ustalara Saygı etkinlikleri, 8 Aralık’ta  Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer gecesi ile sürüyor.

1950 kuşağının usta yazarı Adnan Özyalçıner, bireyin başkaldırışını, bunalımlarını, uyumsuzluğunu konu alan öyküler yazıyor. Toplumcu görüşün egemen olduğu, toplumsal çelişkilerin işlendiği öykülerin yazarı, bu sene 80. yaşını kutluyor.

İlk şiirini 1958’de yayımlayan toplumcu şiirimizin önde gelen ustalarından, gazetemizin de yazarı Sennur Sezer, kadın duyarlığını, kargaşa içinde yaşayan bir toplumda kadın olmanın sorumluğunu da dizelerine yansıtıyor.

1967 yılından beri evli olan iki ustanın aralarında Adnan Işık, Arife Kalender, Doğan Hızlan, Eray Canberk, Mehmet Güleryüz ve Tan Oral’ın da bulunduğu dostları tarafından anlatılacağı gece, Kadir İncesu’nun onların yaşamından görüntüleri ile başlayacak.

Adnan Özyalçıner’in öykülerinden örnekleri Jülide Kural, Sennur Sezer’in şiirlerinden seçmeleri Gülsen Tuncer’in okuyacağı etkinlik, Ekrem Ataer’in seslendireceği türkülerle sona erecek... Ustalara Saygı etkinlikleri, 22 Aralık’ta İsa Çelik’e Saygı gecesi ile devam edecek.

8 Aralık Pazartesi, saat 20.00
Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi
Katılım ücretsizdir.
Bilgi için: (212) 351 93 82
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemal Süreya ödülü yayımlanmış şiirlere verilecek

SONRAKİ HABER

‘Acının tarihi yazılacaksa eğer...’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...