03 Aralık 2014 13:58

Özgür Ülke'ye saldırının üzerinden 20 yıl geçti

Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alınan ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in imzasını taşıyan kararla Özgür Ülke Gazetesi’nin bombalanmasının üzerinden 20 yıl geçti.

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alınan ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in imzasını taşıyan kararla Özgür Ülke Gazetesi’nin bombalanmasının üzerinden 20 yıl geçti. İstanbul Kadırga’daki binanın önünde bir araya gelen özgür basın çalışanları, katledilen Ersin Yıldız’ı anarak, “Direniş ruhuyla gerçekleri yazmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Anmada açıklama yapan Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Ersin Yıldız’ın bu saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, bugüne kadar faillerin bulunmadığını ve ‘gerçek anlamda’ bir hukuksal yargı sürecinin başlatılmadığını söyledi. Gazetenin bombalanmasının dönemin MGK kararı olduğuna dikkat çeken Keskin, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in de bu karar imza attığının altını çizerek, “gizli ibareli belgeyi gazetemizin bombalanmasından 15 gün sonra sayfalarımıza taşıdık. Ancak kirli savaşa göre inşa edilmemiş yargı mekanizması bunu görmediği gibi bugün 12 yıllık AKP iktidarında da görmeme ısrarı devam etmektedir. AİHM Türkiye’yi mahkum etse de bugün olduğu gibi özgür basın üzerinde devletin kirli politikaları farklı şekillerde sürmektedir” diye konuştu.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Keskin saldırıların bugün de Adana’da Bağdu’nun katledilmesiyle sürdürüldüğünü belirterek  “Nasıl ki Özgür ülke Gazetesi’nin binası yerle bir edildiğinde özgür basın susmadıysa, nasıl ki sokak başlarında dağıtımcıları, muhabirleri ve çalışanları katledildiğinde geri adım atmadıysa, nasıl ki özgür basına yönelik, ‘KCK basın komitesi’ adı altında tüm çalışanları tutuklandığında halkların sesi olmaya devam ettiyse, bugün de Apê Musaların, Gurbeteli Ersözlerin, Deniz Fıratların, Kadri Bağduların ve Ersin Yıldızların mücadele ve direniş ruhuyla gerçekleri yazmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bombalanan gazete binasının girişine, katledilen özgür basın çalışanlarının fotoğrafları ile kırmızı karanfiller bırakıldı. Daha sonra Alibeyköy Mezarlığı’na geçen özgür basın çalışanları, Yıldız’ı mezarı başında andı. (İstanbul/ DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Pınar Selek'e nihai beraat için'

SONRAKİ HABER

Esad: Türkiye'nin IŞİD'e desteği sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...