03 Aralık 2014 00:52

‘ANSAN’ı boğazladılar’

Antalya Belediyesi, Sanatçılar Derneği ile yapılmış 15 yıllık protokole rağmen derneği polis zoruyla tahliye etti. Antalya’da az bulunan sanat kurumlarından biri olan derneğin hukuk mücadelesi sürüyor. Kitle örgütleri dernek için biraraya geldi.

Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Polisin şiddet kullanarak boşalttığı Antalya Sanatçılar Derneği direnişlerine devam ediyor. Antalya Belediyesi’yle yapılan 15 yıllık protokole rağmen önceki gün tarihi Kaleiçi’nde bulunan ANSAN girişindeki çay bahçesi ve sergi salonuyla birlikte tahliye edildi. Polis  zoruyla yapılan tahliyeye direnen sanatçı ve ziyaretçiler polisin biber gazına maruz kaldı. Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı Cahit Çakcıl, tahliyenin son derece hukuksuz olduğuna dikkat çekti. Çakcıl, Antalya’da bulunan tüm sivil toplum örgütlerini sanatçılar derneğine sahip çıkmaya çağırdı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceki gün temizlik personelinden zabıta görevlilerine, tomasından, çevik kuvvetine varan bir güçle Antalya Sanatçılar Derneği’ni boşaltmak için Kaleiçi’deydi. Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin tahliyeye ilişkin daha önce alınan yürütmeyi durdurma kararını iptal kararına istinaden tahliyeyi gerçekleştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi görevlileri, dirençle karşılaştı. O esnada sergi salonunda resimleri bulunan Nalan Taşkent, polislere “resimlerime dokunmayın” diyerek sert tepki gösterdi.

SANAT DERNEĞİNİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, ANSAN’ın Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 kez tahliye edilmek istendiğini ve her defasında mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi. Çakçıl, tahliye istemine ilişkin hiçbir hukuki sürecin olması gerektiği gibi işletilmediğini, itiraz haklarının ellerinden alındığını söyledi. Cakcıl, “Antalya’lıların ‘kentimizin nerdeyse tek sanat kurumu’ diye bahsettikleri sanat derneği ANSAN kolluk güçlerinin müdahalesiyle savaş alanına döndü” dedi.
92’den bu yana faaliyetlerini yürüten ANSAN, Menderes Türel’in 2004-2009 tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde destek görmüş. Çakcıl, Türel’in o dönemde destek verdiğini bugün ise görüşme talebimizi bile kabul etmediğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Çocuğunuzun ikizini beş yıl sonra da doğurabilirsiniz!

SONRAKİ HABER

Neuer: Bu yıl değilse ne zaman?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...