02 Aralık 2014 19:15

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden yol kapatma eylemi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde okuyan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Selahattin Eyyübi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurt koşullarının düzeltilmesi amacıyla yol kapatma eylemi yaptı.

Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde okuyan ve KYK'ya bağlı Selahattin Eyyübi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yurt koşullarının düzeltilmesi amacıyla üniversiteye giden Hayati Avşar Caddesi'nde yol kapatma eylemi yaptı. Akşam saatlerine doğru yurt yerleşkesinden çıkarak, cadde üzerinde bir araya gelen öğrenciler sık sık taleplerini içeren sloganlar eşliğinde caddeyi trafiğe kapattı. Uzun süre eylemlerini sürdüren öğrencilerin bulunduğu alana yurt yetkililerinden kimse gelmezken, bir süre sonra zırhlı araçlarla polisler geldi. Öğrenciler ile polisler arasında yer yer tartışma yaşanırken, öğrenciler yaptıkları basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandırdı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Gülistan İlhan isimli öğrenci, KYK'nın öğrencileri sömürü ve kâr amacı güden bir alet haline getirdiğini ifade ederek, "Sene başından bu yana yemek fiyatlarında sonu gelmez artışlar, asansörlerin çalıştırılmaması, yemeklerin kötü ve soğuk olması, akşamın belli bir saatinden sonra yemek kalmadığı için ikinci öğretimlerin aç kalması, yol güvenliğinin halen sağlanmaması ve bunun sonucunda yolda gasp ve taciz gibi olayların yaşanmaya devam etmektedir. Son olarak yemeklerin kötü bir tadı olmasının üstüne yemeklerde kıl, tırnak, böcek gibi şeylerin görülmesi sonucunda biz öğrencilerin tahammül sınırı aşılmıştır. Basitleştirilip göz ardı edilen bütün bu sorunların artık yetkililerce ciddiye alınması biz öğrencileri yok saymaktan vazgeçmelerini ve sesimize kulak vermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Durbaş’ın tedavisi sürüyor

SONRAKİ HABER

Artuklu Üniversitesi Rektörü Omay görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa