02 Aralık 2014 14:13

Remziye Teyze’nin zeytin direnişi

İzmir’in Çeşme ilçesindeki tarlası Bakanlar Kurulunun verdiği acele kamulaştırma kararı ile rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için elinden alınan 83 yaşındaki Remziye Saatli, zeytin ağaçları için direniyor. Remziye teyze, hukuki mücadeleyi sürdürmekte kararlı. Bu yüzden hesabına yatırılan kamulaştırma bedeline dokunmadı bile.

Paylaş

Çağrı ÖNER
İzmir

Remziye Teyze, “30 sene emek harcadım, bu hale getirene kadar çok mücadele ettim. Kuyruklu (akrep), yılanlar soktu, hastanelere kaldırıldım. 250 ağaç diktim ve şimdi kesecekler” diyor ve santralcilerin “Tarlaya zarar vermeyeceğiz” sözlerine de hiç inanmadığını söylüyor. “Bir sürü direk dikecekler. Bu direkler rüzgar toplayacak ve mahsullerimiz zarar görecek” diyen Remziye Teyze, 3 dönüm tarlası için kendisine haber verilmeden bankaya para yatıldığını söyledi. Para istemediğini ifade eden Remziye Teyze, “Ben torunlarım için diktim o zeytinleri, burada oynasınlar diye. Trilyonlar verseler istemiyorum ben paralarını. Kızıma söyledim ölürsem bunlar yüzündendir diye” dedi.

Remziye Saatli’nin avukatı Hande Atay, hukuki süreç hakkında bilgi verdi: “Danıştay acele kamulaştırma için durdurma kararı verdi, ama EPDK bu kararının ardından dolanarak olağan kamulaştırma yoluna gitti, bu karar durdurulmadı. ÇED davası da lehimize sonuçlanırsa ‘yolsuz tescil’ olarak iptal isteyeceğiz. Konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ölümüzü çiğnemeden içeri giremezler

SONRAKİ HABER

Şenlikten fazlası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...