02 Aralık 2014 13:19

‘Bu milli irade hırsızlığıdır’

CHP Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "AKP 2002’de yüzde 34 oy aldı, yüzde 65 oranında milletvekili çıkardı. Bu mu milli irade? Hayır, bu milli irade hırsızlığıdır." dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bugün konuşmasında sayın Davutoğlu tabi biraz üzülerek dinledim. Dedikodulardan yola çıkarak parti ile ilgili yorum yapıyor. Sana yakışır mı dedikodu yapmak. Kapalı bölümdeki konuşmalardan yola çıkarak bizi eleştirmeye kalkıyor. Sen akademisyen misin dedikoducu mu?" dedi.

Yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğine inanıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. 2011'de yüzde 49 oy aldılar. Parlamento'nun yüzde 60'na sahip oldular. Bunun adı milli irade hırsızlığı. Temsilde adalet olmalı. Yüzde 1 oy alan bir partinin bile en azından bir vekili Meclis'te olmalı. Yüzde 3, yüzde 5 iki kanun teklifi verdik. Hadi buyurun bakalım kim samimi kim değil" dedi.

'BEDELLİDEN YOKSUL ÇOCUKLARI DA YARARLANMALI'

Bedelli askerlikten maddi durumu yetersiz olanların da yararlanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bedelli askerlik konusunu getirdiler. Zenginin çocuğu askerlikten sıyıracak, garibanın oğlu gidecek. Durumu iyi olan askere gitmeyecek, iyi olmayanlar nöbete. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bedelli ilse bedelli alırsın. Ama aynı koşulda yoksulun çocuğu da yararlanmalı bir bedel ödemeden" dedi.

Kadın erkek eşitliği üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Erkeğin ne üstünlüğü var kadına karşı onu da Allah bunu da Allah yarattı. Eğer cennet kadınların ayakları altındaysa, eşitlik değil kadınların üstünlüğü var. herkes de bunu böyle bilsin" dedi.

‘BAŞBAKAN İSEN SOMALI İŞÇİLERİN TAMAMINA İŞ AŞ BULACAKSIN BU SENİN GÖREVİNDİR’

İşten çıkarılan Somalı işçilere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iş bulması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "2831 Soma işçisinin işine son veriliyor. Bu insanlar yer altında çalışıyordu. Yolsuzluk yapmıyor helal para kazanıp evlerini geçindirmek istiyorlardı. Şimdi ben Davutoğlu'na sesleniyorum: Eğer sen Başbakan isen bu işçilerin tamamına iş, aş bulacaksın. Bu senin görevindir. Demokratik yollardan hesabını soracağız. Somalı işçilere ya aç kalacaksınız öleceksiniz. Ya da yeraltına inip öleceksiniz, başka seçenek yok diyorlar. Biz bütün işçilere 'senin insan gibi koşullarda çalışman yeraltında CHP'nin boynunun borcudur' diyoruz" diye konuştu.

‘HEPİMİZ HER AN ENGELLİ KONUMUNA GELEBİLİRİZ’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne değinen ve engelli sorunlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Hepimiz her an engelli konumuna gelebiliriz. Engelli koşullarını çok iyi bilip değerlendirmek lazım. Siyaset üstü bir alan olmak zorundadır engellilerin sorununu çözmek" dedi.

‘SEN KENDİNE SARAY YAPACAĞINA ADAM GİBİ EĞİTİME PARA AYIR’

Türkiye'de eğitime aktarılan kaynağın yetersizliğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Eğitime verilen kaynakta sınıfta kalmış durumdayız. Sen kendine saray yapacağına adam gibi eğitime para ayır. Öğretmenlerimiz borçlu. Öğretmen zor bela geçiniyor hatta geçinemiyor. O zaman çocuğa nasıl ders verecek? Çocuklarımızı nasıl yetiştirecek? Eğer bir kişi ben ay başını nasıl getireceğim diye düşünüyorsa, sağlıklı ve tutarlı beklediğimiz eğitimi çocuklarımıza veremeyiz" dedi.

‘RECEP AMCA NE ZAMAN KUNDURA GİYECEK BENİM DERDİM O’

Kılıçdaroğlu, "Benim derdim Ermenek'te lastik ayakkabı giyen Recep Amca. Recep Amca ne zaman kundura giyecek benim derdim o" dedi.

‘SEÇİM BARAJI İLE İLGİLİ İKİ KANUN TEKLİFİ VERDİK BAKALIM KİM SAMİMİ KİM DEĞİL’

Yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 10 seçim barajının kalkması gerektiğine inanıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. 2011'de yüzde 49 oy aldılar. Parlamento'nun yüzde 60'na sahip oldular. Bunun adı milli irade hırsızlığı. Temsilde adalet olmalı. Yüzde 1 oy alan bir partinin bile en azından bir vekili Meclis'te olmalı. Yüzde 3, yüzde 5 iki kanun teklifi verdik. Hadi buyurun bakalım kim samimi kim değil. Yüzde 10 barajı 12 Eylül darbecilerinin getirdiği kanundan geliyor. Darbeye karşıysan darbe hukukunun arkasına saklanmaman lazım. AYM acaba iptal kararı verir mi diye korkuyorlar. Niye paniğe kapılıyorsunuz. Davutoğlu bugün AYM'ye şöyle yapın diye öneri götürüyor. Anayasada "Hiçbir mevki yargıya talimat veremez" diyor. Ama adamın haberi yok ki" diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Nükleer karşıtları, ÇED raporunun onaylanmasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'nun gündeminde seçim barajı vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...