01 Aralık 2014 11:43

Torunlar için 'kanaat' getiren Bakanlık uygulamaya geçmiyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, HDP Milletvekili Levent Tüzel'in Torun Center inşaatında yaşanan asansör faciasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakanın yanıtında, Torunlar Center inşaatında işin durdurulması için "görüş" ve "kanaat" getirildiği, ancak işin durdurulduğuna dair hiçbir somut bilgi verilmedi.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in, Torun Center inşaatında yaşanan asansör faciasının ardından 10 işçinin yaşamını yitirmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakanlığın yanıtında, Torun Center inşaatında incelemelerin devam ettiği belirtildi. Cevapta, "'Torun Center Şantiyesi' unvanlı işyerinde Bakanlığımızca 06-18 Ağustos 2013 tarihlerinde programlı teftiş yapılmış ve teftiş neticesinde işveren hakkında idari para cezası uygulanması yönünde görüş ve kanaat bildirilmiştir" denildi. Ayrıca, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"nun 25'inci maddesine göre iş yerinde işin durdurulmasına yönelik "görüş" ve "kanaat" bildirildiği de belirtildi.

NİSAN AYINDA SADECE PARA CEZASI!

Bunun yanı sıra Bakanlık tarafından gelen yanıtta, Torunlar şirketinde Nisan ayında aynı iş yerinde iş kazasında ölen Erdoğan Polat isimli işçinin hayatını kaybetmesinden sonra yapılan teftişlerde idare para cezası uygulanması istendiği bilgisi verildi, ancak bu idari para cezasının tahsili ile ilgili bir bilgi verilmedi.

10 işçinin ölümünün ardından 8 Eylül'de yapılan teftişlerde çalışanlar için hayati risk oluşturduğu gerekçesi ile işin durdurulmasına ilişkin kanaat bildirildiği belirtildi ancak, Nisan ayında yaşanan kazanın ardından iş durdurma kararı verilmemesi ve sadece para cezası ile yetinilmesi ise dikkat çekti.

İŞİN DURDURULDUĞUNA DAİR BİLGİ VERİLMEDİ!

Verilen cevapta Çalışma Bakanlığınca inşaatlarda yapılan denetimlerde, "2012 yılında 443 işyerinin 336'sında işyerinde işin durdurulması/ işyerinin kapatılması yönünde kanaat belirtilmiştir" ifadeleri yer aldı, ancak işyerinin kapatıldığına veya işin durdurulduğuna dair hiçbir bilgi verilmedi. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ormanlar, Hattat’a feda

SONRAKİ HABER

İhracat Kasım ayında azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...