01 Aralık 2014 11:38

Uğur Kurt davasında ‘olası kast’a itiraz edildi

İstanbul Okmeydanı’ndaki olaylarda Uğur Kurt’u taksirle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle polis memuru S.K.'nin 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianameye polis avukatından itiraz geldi.

Paylaş

İstanbul Okmeydanı’ndaki olaylarda Uğur Kurt’u taksirle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle polis memuru S.K.'nin 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianameye polis avukatından itiraz geldi. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, şüphelinin taksirle öldürme değil, olası kasıtla öldürme suçundan yargılanması gerektiğini belirterek verdiği görevsizlik kararına sanık polisin avukatı Tolga Yurdakul “S.K.'nin Uğur Kurt'un ölmesini isteyeceği bir durum söz konusu değildir. Hedef olarak elinde molotof kokteyl bulunan gösterici alınmıştır” dedi.

’TAKSİRLE ÖLDÜRME DEĞİL, KASTEN ÖLDÜRME’

Okmeydanı'nda 22 Mayıs 2014’teki olaylar esnasında bir yakınının taziyesine katılmak için cemevinde bulunduğu sırada başına mermi isabet etmesi sonucu ölen Kurt’a ilişkin hazırlanan iddianame, başsavcılık onayının ardından İstanbul 85. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi inceleyen hakim, kabul ettikten sonra zanlı polis hakkındaki taksirle adam öldürme suçlamasını yetersiz buldu. S.K.'nin, taksirle adam öldürme suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar değil, olası kasıtla adam öldürme suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanması gerektiği belirterek görevsizlik kararı verdi ve dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

’OLASI KAST YOK’

Buna sanık polis memuru S.K.'nin avukatı Tolga Yurdakul itirazda bulundu. Av. Yurdakul, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçede, olayda olası kasıt şartlarının oluşmadığını belirtti. Yurdakul, dilekçesinde, “Sanığın maruz kaldığı saldırı haliyle yaşadığı panik ve görev yaptığı bölgeyi bilmiyor oluşu, olası kasıtla insan öldürme suçunun unsurlarının oluştuğunun öngörülmesine, hedefte sapma meydana gelerek bir başkasının ölmesine sebebiyet verileceğinin öngörülmesine imkan vermemektedir. Sanığın, meydana gelen neticeyi öngörme imkanı yoktur. Maktulü de hiç görmemiştir, tanımamaktadır. Ölmesini isteyeceği bir durum söz konusu değildir. Hedef olarak gösterici alınmıştır. Merminin, göstericinin 26 santimetre kadar az bir mesafeyle yanından geçmiş olması, bu durumu ispatlar niteliktedir. Dolayısıyla olası kasıt ile adam öldürme suçunun unsurları oluşmamıştır. Olayda olası kasıt şartları oluşmamıştır. Davanın ağır ceza değil, asliye ceza mahkemesinde görülmesi gerekiyor” dedi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

GS'de Hamza Hamzaoğlu dönemi başladı

SONRAKİ HABER

Ormanlar, Hattat’a feda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...