01 Aralık 2014 09:40

Gülsuyu’da ‘Savaş ve kadın’ paneli

Gülsuyu’dan Kobanê’ye Kız Kardeşlik Köprüsü kuran Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi dün “Savaş ve Kadın” paneli gerçekleştirdi.

Paylaş

Gülsuyu’dan Kobanê’ye Kız Kardeşlik Köprüsü kuran Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi dün “Savaş ve Kadın” paneli gerçekleştirdi.

Dayanışma Evi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyolog Güler Özdemir kadına yönelik şiddetin sosyolojik boyutunu ele alırken, Barış İçin Kadın Girişiminden Ayşe Panuş, Suruç ziyaretinden izlenimlerini aktardı. Panuş, yaklaşık 200 bin kişinin kamplarda yaşamaya çalıştığını ifade ederek, “Kışın da gelmesiyle barınma ve ısınma en büyük ihtiyaç. Ayrıca temizlik maddeleri, bebek maması ve beşik de acil ihtiyaçlardan. Biz Suruç’tayken örneğin süt kalmamıştı” dedi. Dayanışma evinin kampanyasına da dikkat çeken Panuş, “Gülsuyu’da kadınlar evlerini yıktırmamak için direniyor. Kobanê’de de kadınlar topraklarını kaybetmemek ve insanlık onurunu korumak için direniyor” dedi.

Paneli izleyenler arasında Efrînli Berivan da vardı. Gülsuyu’ya eşiyle birlikte taşınmış olan Berivan, gelinlik dükkanı bombalandıktan sonra Gülsuyu’da tekstil işinde çalışmaya başladığını anlattı. Mahallelilerin ayrımcı olmadığını aktaran Berivan, yine de dayanışma evinden birkaç kadının kapısını çalmasına ve kendisini davet etmesine şaşırdığını söyledi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ve Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nin topladığı malzemeler 15 Aralıkta Suruç’a götürülecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Canım yanarak ağaçların kesilmesi kararını aldım'

SONRAKİ HABER

Basın açıklamasını izledi, rektörlük görevden aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...